Bratislavské Staré Mesto si uctilo lekárov a vedcov korona-hysterikov. Sú medzi nimi Krčméry a Čekan
20 | 05 | 2021 I Petra Demková

Po vyvesení izraelskej vlajky na miestny úrad Starého Mesta prichádza ďalšia kontroverzná aktivita tejto bratislavskej mestskej časti. Starostka Zuzana Aufrichtová si uctila vedcov, ktorých agendou je šírenie korona-hystérie. Čestnými občanmi sa stali Krčméry, Čeka, aj Klepma.



Vedenie Starého Mesta si ide svoju agendu

Zdá sa, že vedenie Starého Mesta si ide svoju agendu bez ohľadu na to, čo si o nej myslia obyvatelia mestskej časti a či s jeho aktivitami súhlasia. Áno, bratislavské Staré Mesto je baštou liberálov a „slniečkárov“. To však neznamená, že ľudí s inými názormi v Starom Meste nenájdete. Nevyzerá to však tak, že by miestne zastupiteľstvo tento fakt trápil.

Na úrad Starého Mesta v Bratislave vyvesia izraelskú vlajku. S nápadom prišiel exmarxista Dostál zo SaS
„Na budove miestneho úradu v Starom Meste zaveje izraelská vlajka. Gesto je vyjadrením solidarity so štátom Izrael, ktorý aktuálne čelí masívnym útokom organizácie Hamas,“ informuje redakcia Bratislavských novín. S nápadom prišiel Ondrej... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Petra Demková


Starostka Starého mesta, Zuzana Aufrichtová, udelila čestné občianstvo vedcom, ktorí podľa jej slov „pomáhali zvládať pandémiu“.
Vedci a lekári čestnými občanmi Starého Mesta

„Čestnými občanmi Starého Mesta sa stali štyria vedci a lekári,“ uviedol miestny úrad príspevok na Facebooku. „Pomáhali zvládnuť pandémiu, skúmali prítomnosť britskej mutácie v našej populácii, zvýšili bezpečnosť v školách preventívnym testovaním zamestnancov škôl, zriadili mobilné odberové miesta. Svoju odbornosť a skúsenosti uplatnili v službe Slovensku a Staromešťanom,“ napísala starostka.

„Prevádzkovateľ MOM a skúsený záchranár Ivan Baláži, vedci a virológovia Pavol Čekan, Boris Klempa a lekár a vedec Vladimír Krčméry sú odvčera čestnými občanmi Starého Mesta,“ informovala Aufrichtová. „Gratulujeme a ďakujeme,“ dodala. Udelenie čestného občianstva schválili staromestskí poslanci. Stalo sa to na zasadnutí zastupiteľstva 18. mája.
Sú to tí, ktorí nás chcú „dávať dole“

Niektorí z vedcov, ktorých si Staré Mesto uctilo, sú známi svojou „pro-korona“ agendou. Vrátane podpory myšlienky obmedzovania ľudských práv ako nástroja boja proti vírusu. Čekan sa v minulosti preslávil vyjadreniami o tom, ako neočkovaných budú (oni) dávať „dole“ z verejného života. Prof. Krčméry je známy pozitívnym vzťahom k farmaceutickým firmám a očkovaniu.

Matúš Vallo sa dal očkovať a vychválil pri tom Billa Gatesa. Komentár potom zmazal
Mal to byť nevinný post o tom, ako sa bratislavský primátor dal zaočkovať. Komentujúca si však „rypla“ – opýtala sa, či má Vallo inštrukcie od Billa Gatesa. Vallo nelenil, Billa vychválil a naložil „dezinfo scéne“ a konšpirátorom. Potom však... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Petra Demková