Ak do dvoch mesiacov nespotrebujeme Sputnik, môžeme ho vyliať do Dunaja, varuje SNS
20 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Bolo že to slávy, keď Igor Matovič doviezol 1. marca na Slovensko ruskú vakcínu Sputnik V. Problémy, ktoré sa začali tým, že v EÚ nie je registrovaný, sa teraz stupňujú. Končí jeho expiračná lehota. Varuje SNS.


Národniari v statuse na sociálnej sieti upozorňujú nielen na to, že Sputniku V sa najneskôr koncom júla končí respirácia, ale aj na to, že nás to celé môže vyjsť poriadne draho. Až na päť miliónov eur! Preto SNS vyzýva ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, aby bezodkladne vysvetlil, ako bude postupovať pri nakladaní s očkovacou látkou Sputnik V.
Škoda, ktorá znehodnotením Sputniku vznikne, bude minimálne 5 mil. eur

„Na území Slovenska je 200 000 kusov očkovacej látky, ktorým uplynie záručná lehota najneskôr o dva mesiace. O dva mesiace môžeme túto látku vyliať do Dunaja,“ upozorňuje SNS.

Pripomína, že vakcína už mala byť odovzdaná ruskej strane, čo však naša vláda odmietla. „Slovensko nesie plnú zodpovednosť za túto očkovaciu látku, aj keď nie je jej vlastníkom. Škoda, ktorá vznikne bude minimálne 5 mil. eur,“ píše SNS v statuse. Dodáva, že v prípade, ak minister zdravotníctva nebude konať, bude priamo zodpovedný za škodu spôsobenú uplynutím záručnej lehoty vakcíny.



„Je škoda, že táto očkovacia látka leží v sklade a ministerstvo zdravotníctva nepredložilo žiadne systémové riešenia, ako chce postupovať. Sme jediným štátom na svete, ktorý drží očkovaciu látku na sklade násilím proti vôli výrobcu a čaká, kedy uplynie jeho záručná lehota,“ dodávajú na záver statusu národniari.

SNS vyzýva vládu, aby rozbehla očkovanie vakcínou Sputnik V
Slovenská národná strana (SNS) vyzýva vládu a nového ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO), aby urýchlene rozbehli očkovanie vakcínou Sputnik V. TASR o tom v pondelok informovala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | tasr