To, čo navrhuje Matovič, vrhá verejné financie i celé Slovensko do neúnosného ohrozenia
18 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

"Všetko, čo chytí do ruky, pokazí. Jeho manažérske schopnosti sú nulové. Pritom ego ho núti prichádzať s extrémnymi riešeniami, ktoré verejnosti ukážu jeho genialitu." Citát z článku, ktorý vyšiel v médiu TREND.


"Taký je Igor Matovič a také sú aj jeho projekty. Celoplošné testovanie, nákup Sputnika, fond vzájomnej pomoci, vládne noviny či investigatívny fond. Bývalý premiér hýri nápadmi „outside the box“, pretlačí ich vďaka svojej silnej pozícii, no napokon sa každý z nich skončí fiaskom. Iné to nebude ani pri „veľkom tresku“." Zostra konštatuje článok na webe trend.sk.

O miliardovom navýšení rozpočtu dnes parlament rokovať nebude. Sulík opäť nesúhlasí s Matovičom
Deficit sa, zatiaľ, navyšovať nebude. Teda nie žeby boli na vine poslanci parlamentu, ktorí navýšenie výdavkov neodsúhlasili, ale dôvod je celkom prozaický – nedohodli sa Matovič so Sulíkom. Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Odborník na všetko (len nie na napísanie diplomu)

"Najväčšiu daňovo-odvodovú reformu v histórii Slovenska nevymysleli prominentní ekonómovia na ministerstve financií a neposvätila ju rozpočtová rada, národná banka, zamestnávateľské združenia ani think tanky. Najväčšia finančná reforma v histórii Slovenska vznikla výhradne v hlave bývalého premiéra." Pripomína trend.sk.

"Nie že by mal Igor Matovič záujem o reformu systému, že by mal chuť zefektívniť ho a podporiť podnikanie na Slovensku. Keby to chcel, daňovo-odvodová reforma by sa dostala aspoň okrajovo do plánov fondu obnovy." Pridáva citovaný zdroj veľmi podnetný fakt.
A ideme do živého

"Nie, táto reforma slúži iba jedinému cieľu: zaplatiť jeho nový Sputnik – megalomanskú rodinnú politiku. Občania Slovenska, živnostníci, vlastníci kapitálu a sporitelia, tí všetci zaplatia za Matovičovu politickú snahu podporiť deti novými financiami. Matovič bude ako PR hlásať žalostný stav slobodných mamičiek s deťmi ako primárny dôvod veľkej zmeny. Ide pritom iba o zúfalú snahu zastaviť dramatický pokles svojich preferencií."

Matovičov Veľký tresk neuspeje. Vládu rozbije, predčasné voľby budú
Všetko, čo chytí do ruky, pokazí. Jeho manažérske schopnosti sú nulové. Pritom ego ho núti prichádzať s extrémnymi riešeniami, ktoré verejnosti ukážu jeho genialitu, píše portál SME. Kazisvet s nulovými schopnosťami, ale egom génia. Kto je to? Igor... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Nebezpečný omyl Igora Matoviča

"Takto sa však nerobia ani reformy, ani podpora rodín. Slovensko má k dispozícii mnoho inštitúcií, ktoré dokážu spoľahlivo prepočítať vplyv a následky akýchkoľvek krokov. Matovičov nezáujem o objektívne analýzy však potvrdzuje, že mu nejde o dosiahnutie najlepšieho možného stavu, ale o presadenie vlastného riešenia. Igor Matovič je vo funkcii ministra financií nebezpečný pre financie aj pre krajinu. Kým jeho plošné testovanie stálo stovky miliónov eur, jeho daňová reforma bude stáť miliardy." Varuje web trend.sk.
Ak ho nezastaví koalícia...

"Efekt všetkých týchto vynaložených prostriedkov je pritom prinajmenšom otázny. Jediným šťastím v nešťastí je samotná povaha Igora Matoviča a jeho neschopnosť robiť kompromisy. Zdá sa, že proti jeho návrhu sa postavia všetci. Pravdepodobnosť, že by jeho „veľký tresk“ uspel, je prakticky nulová. Z jeho vyjadrení je však zrejmé, že za svoju reformu bude bojovať do konca. Bez ohľadu na následky."
Hrozba rozpadu vlády

"Odvolávanie Márie Kolíkovej ukázalo, že Matovič si rozbil dokonca už aj vlastný klub. Na rozpad vlády stačí v súčasnej situácii iba málo: tvrdošijne stáť za touto reformou. V duchu „keď nebude po mojom, nebude nijako“ je možné očakávať, že Igor Matovič rozbije v priebehu mesiacov aj svoju druhú vládu. Predčasné voľby tu budú skôr, než by si ktokoľvek myslel." Avizuje článok na webe trend.sk

(Medzititulky red. HD.)

Šutaj Eštok: Matovič je farizej. Vlani deťom nič – "Ne, bude sa to zneužívať"
"Keď HLAS tento návrh predložil v októbri, celá vládna koalícia to z politických dôvodov zmietla zo stola, vraj príde s vlastným riešením." Toto je MATOVIČOVA „PRORODINNÁ“ POLITIKA: NE, BUDE SA TO ZNEUŽÍVAŤ! Povedal vtedy Matovič." Citát Erik Šutaj... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová