Ledecký: Bojím sa, že sa budeme navždy do osprostenia testovať antigénovými testami
18 | 05 | 2021 I Petra Demková

Janek Ledecký dlhodobo kritizuje protipandemické opatrenia. Obáva sa, že život sa už do normálu nevráti. „Je tu tretina populácie, ktorú tá mediálna masáž vydesila natoľko, že už nikdy nepôjdu do kina a do divadla. Títo ľudia volajú po tvrdých reštrikciách a lockdownoch,“ upozornil.  



Nevidí svetlo na konci tunela

Informácie o tom, čo Ledecký povedal v relácii Limuzína TV ÓČKO STAR, priniesol portál idnes.cz. „Aj keď som optimista, nachádzam k tomu v poslednej dobe stále menej dôvodov. Stále vyzerám svetlo na konci tunela a stále nič. Bojím sa, aby sa z toho nestal precedens. S tým, že nám povolia koncerty a podujatia za podmienky, že sa budeme všetci do osprostenia dokola testovať tými antigénnymi testami, ktoré nakúpili,“ povedal Janek Ledecký v relácii Limuzína v TV ÓČKO STAR.

Ledecký „neverí“ na koronavírus. Mimovládka tvrdí, že je konšpirátor. Spevák sa bráni súdnou cestou
Janek Ledecký s Ilonou Csákovou a Danom Hůlkom sa zaradil medzi známe osobnosti v Čechách, ktoré dlhodobo kritizujú hystériu okolo koronavírusu. Nepopierajú existenciu Covidu ale tvrdia, že politici a médiá nehovoria ľuďom pravdu. Mimovládka... Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Petra Demková

Nechcem sa už do smrti testovať!

„Na ministerstve zdravotníctva si myslia, že toto bude cesta. Ale ja sa nechcem do smrti testovať, kamkoľvek pôjdem. Do krčmy, k holičovi, na koncert, do divadla. To naozaj nie je cesta,“ myslí si muzikant.

Ledecký má strach z jednej veci. „Sme v centre Európy a nemôžeme si dovoliť urobiť niečo iné než jej zvyšok. Navyše je tu tretina populácie, ktorú tá mediálna masáž vydesila natoľko, že už nikdy nepôjdu do kina a do divadla. Práve títo ľudia volajú po tvrdých reštrikciách a lockdowne,“ povedal Ledecký.
Kultúra je na vedľajšej koľaji

Spevák prišiel kvôli reštrikciám v čase pandémie o všetku prácu. „Kultúra je dnes na poslednej, odstavnej koľaji. A nie je ani signál a náznak toho, že by sa to čoskoro malo zmeniť. Chcem si uchovať nejaký svoj spôsob života, na ktorý som bol zvyknutý,“ vysvetlil.

Podľa Ledeckého, dnes nielen umelci, prichádzajú o svoje slobody, ktoré si vybojovali. „Necháme si postupne ukrajovať jednu po druhej a čo je horšie, začíname si na to zvykať. Je tu väčšia totalita, než bola za „totáča“. A celé je to zastreté tým, že musíme chrániť rizikovú skupinu. Poďme ich teda všetky očkovať. A v tom momente už nebude dôvod, prečo nás ostatných a celý zvyšok sveta vydierať,“ povedal muzikant.
Ledeckému „konkuruje“ Landa.

Ledecký získal v nedávnej online ankete titul „Najväčší dezinformátor“. „Je to celé absurdná kauza. Ak ma táto partia takto označí ... Sú to ľudia, ktorí sú niekde pod mojimi rozlišovacími schopnosťami. Nechcem sa tejto téme ani venovať, pretože mi to berie dobrú energiu na písanie projektov a muziky. V tom momente, kedy som sa to dozvedel, ma to samozrejme naštvalo. A tak som volal Danovi Landovi. Ten bol zas naoko naštvaný, že titul dezinformátor mal mať on,“ dodal Janek Ledecký.

Očkovacie pasy sú iba vernostné karty marketingu s vakcínami
Načo sú nám očkovacie pasy, keď sme očkovaní? Kto ich vlastne potrebuje? Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič