Šokujúce video detí z Indie, ktoré vyrábajú testy na koronavírus. K nám ich vraj nevozia! (VIDEO)
15 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Doslova neuveriteľné video koluje po sociálnej sieti. Ukazuje, ako malé deti v doslova neľudských podmienkach „vyrábajú“ testy na koronavírus. Až by sa chcelo povedať, že také sme dostali aj my na Slovensku.


Na sociálnej sieti Facebook už nejaký čas koluje video zverejnené na profile Oli Kiraly-Kapsová, ktoré ukazuje maloleté deti pri „výrobe“ testov na zistenie koronavírusu. Či ide antigénové alebo PCR testy, to nie je jasné. Aj tak je na deti aj spôsob výroby hrozný pohľad. Pri spomienke, že na Slovensko boli pred časom dovezené tiež veľmi nekvalitné AG testy, na čo si sťažovali viacerí starostova a primátori, sa natíska otázka, či sme práve také nekúpili aj my.
Autorka zverejneného videa neklamala, iba trošku zavádzala

Polícia však na svojom FB profile Hoaxy a podvody informuje, že síce nejde v tomto prípade o hoax, ale o manipulatívne podanie skutočnej správy. Údajne s tým istým cieľom, ako keď sú šírené klasické bludy. „Zverejnené video je naozaj skutočné. Médiá z Indie informovali o až otrockých podmienkach, v ktorých sú/boli vyrábané testy. Výrobného procesu sa zúčastňovali i deti. Úrady prisľúbili vyriešenie situácie,“ píše sa v statuse polície.



„Áno, účet Oli Kiraly-Kapsová zverejnil pravdivý popis k videu, neklamal, nešíril hoax. Avšak na základe niekoľkých faktorov sme dospeli k záveru, že tento účet zdieľal konkrétne video z Indie s jedným cieľom - podsunúť tézu, že dané testy sa takýmto hanebným spôsobom vyrábajú aj pre Slovensko. Teda aby všetci videli, čo si tu ´nechávame pchať do nosa´, čo vedie k štandardnej snahe konšpirátorov od podkopávanie akýchkoľvek pravidiel,“ píše ďalej v statuse naša polícia-
Naozaj je polícia oprávnená posudzovať hoaxy?

Na záver dodáva, že antigénové testy, ktoré sa používajú na Slovensku, k nám dodávajú firmy z ČR, USA a Južnej Kórey. Isté však je, že na testy, ktoré k nám boli dovezené, sme nepotrebovali povolenie od ŠÚKL. Je teda vôbec smerodajné, aby nám mohli na základe týchto testov obmedzovať osobnú slobodu? Niektorí advokáti sa už na tieto prípady pozreli bližšie a Matovičova vláda už čelí žalobe za vojnové zločiny a genocídu.

Takisto je prinajmenšom sporné, či mám polícia oprávnenie komentovať, s akými pohnútkami ľudia publikujú informácie na Facebooku. A tiež nikto nevysvetlil, z akého titulu si dovoľuje polícia rozhodovať o tom, čo je a nie je hoax.

Testy PCR nemajú výpovednú hodnotu! tvrdia svorne WHO aj Švédsky zdravotný úrad
Švédsky zdravotný úrad zverejnil na webovej stránke vyhlásenie k testom PCR, ktoré by si veľa ľudí v Švédsku rado nechalo urobiť. Úrad napísal, že „technológia PCR nedokáže rozlíšiť medzi vírusmi, ktoré sú schopné infikovať bunky, a vírusmi, ktoré... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová