Neznáme objekty atakovali americké torpédoborce. Išlo o UFO? Generalita to skúma
15 | 05 | 2021 I

Okolo amerických torpédoborcov sa rojili neznáme objekty. Išlo o UFO? V lete 2019 sa okolo amerických vojnových lodí objavili neidentifikovateľné lietajúce objekty. Nejde o prvý prípad.



Objekty sa pohybovali neuveriteľnou rýchlosťou

"Pri niekoľkých príležitostiach prístroje zachytili hmotné objekty pohybujúce sa neuveriteľnou rýchlosťou," spomínal jeden z veliteľov sprievodnej ponorky. Výpočty ukázali, že išlo o rýchlosť asi 230 uzlov, čo zodpovedá 400 km/h.


K prípadom takých stretnutí sa najnovšie vrátil seriózny mediálny titul New York Post, ktorý cituje český portál casopisargument.cz.

Vesmírna stanica nafilmovala flotilu UFO (VIDEO)
Možnosť, že by išlo o svetlá veľkých pozemských miest či o satelity Elona Muska, je minimálna. Uviedol Youtube.com. Čítať ďalej
24 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič

Ide o vyspelejšie ako doteraz známe technológie

"Vyzeralo to, že predmety odporovali fyzikálnym zákonom, čo viedlo k jedinému vysvetleniu: tvorovia, ktorí tieto predmety vytvorili, majú vyspelejšie technológiu."

Citovaný zdroj pripomína: "V ruskom jazere Bajkal mali vojenskí potápači naraziť v hĺbke 160 stôp na ´skupinu humanoidných tvorov oblečených do striebristých oblekov´. Počas následnej naháňačky zomreli traja ľudia", odvoláva sa zdroj na spravodajstvo stanice FOX News.
Niekoľkodňový atak

Noviny New York Post napísali pred časom o záhadných lietajúcich objektoch, ktoré v roku 2019 opakovane obťažovali americké vojnové lode na pobreží Kalifornie. Neznáme vzdušné koráby, popísané v lodných denníkoch ako "Unmanned Aerial Vehicles" (UAV), čo v preklade znamená bezpilotné lietadlá, hneď niekoľko dní prelietavali okolo troch torpédoborcov.

Okolo lodí USS Kidd, USS Rafael Peralta a USS John Finn sa v júli 2019 vyrojilo celkom šesť UAV, ktoré vykonávali neobvyklé a fyzike odporujúce manévre. "Kidd zaznamenala UAV nad nami," píše sa v jednom z lodných denníkov zo 14. júla 2019. "Identifikované biele svetlo vznášajúce sa nad pristávacou plochou lode," hlásil ďalší lodný záznam.

"Dva UAV videné na pravom krídle," píše sa v lodnom denníku lode USS Rafael Peralta. O šesť minút neskôr nasledoval ďalší záznam: "Štyri UAV videné na pravej strane mostíka."

Mnohé tajné dôkazy o pozorovaní UFO sme ešte nezverejnili, tvrdí exšéf spravodajstva USA
23 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Technika na sledovanie nestačila

Plavidlá námorníctva, ktoré sú vybavené senzormi, radarmi, termovíziou a elektro-optickými systémami, nedokázala tieto objekty sledovať, keď zmizli.

Americký admirál Michael odpovedal nedávno na priame otázky novinárov ohľadom týchto incidentov pri okrúhlom stole. Na otázku Jeffa Schogola z časopisu Task & Purpose , či námorníctvo s istotou identifikovalo niektoré z dotknutých lietadiel, odpovedal:

"Nie. Som si týchto pozorovaní vedomý a ako sa uvádza, boli zaznamenané aj ďalšie pozorovania pilotov vo vzdušnom priestore a ďalších lodí nielen Spojených štátov, ale aj ďalších národov - a, samozrejme, aj ďalších zložiek v rámci spojených síl."
Casopisargument.cz pokračuje

"Podľa amerického admirála boli všetky zistenia zhromaždené a sú teraz predmetom analýzy. Záver zatiaľ odborníci nevyslovili. Admirál uviedol, že bol nastavený vhodný analyzačný proces v rámci spojených síl. Nie je však jasné, či mal admirál na mysli jednotku UAPTF (Unidentified Aerial Phenomena Task Force), t. j. Jednotku pre neidentifikovateľné vzdušné fenomény. Tá vznikla vlani v auguste s cieľom preskúmať  "ataky nepovolených lietadiel v našich výcvikových priestoroch alebo vymedzenom vzdušnom priestore".
Prípadmi sa zaoberá aj Senát USA

Senátom požadovaná správa o neidentifikovaných vzdušných javoch má byť hotová ešte tento rok.

Podľa informácií NBC News lietalo okolo vojnových lodí v podmienkach zlej viditeľnosti v priebehu niekoľkých dní až šesť bezpilotných lietadiel, ktoré blikali svetlami a vyvolali na palube bezpečnostné opatrenia.

Lety neidentifikovateľných UAV sa uskutočnili v blízkosti ostrova San Clemente, ktorý je základňou citlivých vojenských zariadení vrátane výcvikového strediska Navy SEAL a jeho letiska.

(Medzititulky red. HD.)

Pentagón oficiálne priznal, že skúmal havárie UFO
16 | 02 | 2021 | sefredaktor