Judita Laššáková: Režim Igora Matoviča má lokaja v prezidentskom paláci. Druhým sú médiá
15 | 05 | 2021 I Petra Demková

„Režim Igora Matoviča má jedného lokaja v prezidentskom paláci. Ďalší sa tlačia v redakciách plátkov hlavného prúdu. Obzvlášť medzi nimi vyniká nevedomec a intelektuálny mrzák, šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy,“ začína blog na Infovojne právnička Laššáková.



Protesty po vražde Jána Kuciaka

Známa právnička pripomína, čo sa dialo pred poslednými parlamentnými voľbami. „V roku 2018 sme boli svedkami ´obrovských´ protestov. Ľudia protestovali proti vtedajšej vláde SR kvôli vražde dvoch mladých ľudí. Do ulíc sa vyhrnuli právom rozhorčení ľudia. Nikto nechce žiť v spoločnosti, ktorá takýto ohavný skutok neodsúdi. Výsledkom masívnych protestov bola demisia vlády, na čele ktorej stál Robert Fico. Podotýkam, že žiadna súvislosť sa medzi obeťami, týmto skutkom a Ficom ani vládou pod jeho vedením nenašla,“ pripomína Laššáková.

Zuza, svoje deti si opustila, ušla si do USA a nechala ich mužovi. Si zlá žena, si zlá matka a si nenávidená prezidentka!
Prezidentka Zuzana Čaputová je síce podľa prieskumov stále najdôveryhodnejším politikom na Slovensku. Okrem opozičných politikov jej už majú dosť aj mnohí obyčajní ľudia. Jednou z nich je aj žena, ktorí píše statusy na facebookovom profile pod... Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Svoju úlohu zohral portál Aktuality

„Portál aktuality.sk uverejnil článok, v ktorom tvrdil, že protestujúcich bolo 120.000 po celom svete, lebo demonštrácie sa konali nielen na Slovensku. Hnutie Za slušné Slovensko sa prezentovalo ako jediná možná ďalšia cesta pre budúcnosť nášho spoločného štátu. Nielen portál aktuality.sk sa staval k tejto téme z mnohých aspektov neobjektívne. Išlo o ich kolegu. To však v žiadnom prípade neospravedlňuje šéfredaktora Petra Bárdyho ani jeho podriadeného Mareka Vagoviča, že namiesto objektívneho informovania sa politicky angažovali. Surfovali na vlne antificovskej nálady,“ hodnotí expertka na ústavné právo.

Laššáková si všíma, ako niektorí na kauze „Kuciak“ vyrástli. „No a dnes sú z niektorých mladých a perspektívnych hviezdy slovenského politického Olympu. A za svoje posty vďačia novinárom. Osobnosti politického neba, ktoré však nevedia riadiť štát. Oni na to nie sú ani pripravení, ani dostatočne osobnostne a intelektuálne zdatní, aby to zvládli,“ všíma si Judita Laššáková.
„Ikona“ v prezidentskom paláci odignorovala občanov

„V týchto dňoch však ikona, ktorá tiež dosurfovala do prezidentského kresla na vlne hnutia Za slušné Slovensko, odignorovala vôľu viac ako štvornásobku počtu občanov, aký sa objavil na vyššie uvedených protestných akciách. Rozdiel je aj v tom, že kým nejakých 120 000 ľudí protestovalo, podpisom petície okolo 600 tisíc ľudí vyjadrilo nielen svoju vôľu, ale aj uskutočnilo ústavný akt. Splnili všetky podmienky na to, aby hlava štátu vyhlásila referendum o predčasných voľbách,“ upozorňuje právnička.

Vláda platí vybraným médiám státisíce za očkovaciu propagandu! Nečudo, že vakcína je sloboda...
V ostatnom čase sa nám rôzni herci, odborníci či takzvané "osobnosti" prihovárajú z obrazoviek s heslom: "Vakcína je sloboda". Málokto si však uvedomuje, že masívna kampaň je platená z našich daní. Len na nákup vysielacieho času vláda doteraz... Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | René Skalný

Pani prezidentka si nie je istá...

„Zuzana Čaputová si vraj nie je istá ústavnosťou referendovej otázky, preto alibisticky, no v zhode s vôľou Matovičovho režimu posunula horúci gaštan ústavnému súdu. Áno, pani prezidentka má možnosť požiadať ÚS SR o názor. Lenže možnosť nie je povinnosť. Jej povinnosťou je reflektovať vôľu občanov. Namiesto toho, aby vyzývala občanov, aby išli k referendu, lebo veď aj odpoveď ´nie´ je odpoveďou, požiadala o názor tých, o ktorých predtým tvrdila, že majú 12 rokov čas sa učiť ústavné právo,“ pripomenula známy výrok prezidentky Judita Laššáková.

Na záver blogu, ktorý vyšiel na Infovojne, porovnala Laššáková počty ľudí na dvoch stranách. „Dnes mi chýba jedna podstatná vec. Kritika médií na adresu hlavy štátu, že ignoruje vôľu vyše pol milióna občanov. Žiaľ, šéfredaktor Bárdy nezvládol svoju funkciu opätovne. Alebo sa iba mne zdá, že 580.000 je viac ako 120.000?“ porovnáva Judita Laššáková počet ľudí podpísaných pod petičný hárok za predčasné voľby s číslom, ktorým sa oháňal Bárdy v súvislosti s demonštráciami prebiehajúcimi v minulom volebnom období.

Nahnevaný Danko: Čaputová nadŕža koalícii a nie je prezidentkou všetkých občanov
Predseda SNS Andrej Danko tvrdí, že Zuzana Čaputová nie je prezidentkou všetkých občanov. Hlava štátu podľa neho nadŕža opozícii. Dôkazom toho je fakt, že nevyhlásila referendum o predčasných voľbách. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik