Ruský konvoj ženistov prekonal 5000 km a stavia základňu pre druhú vetvu BAM
14 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

BAM, to je Bajkalsko-Amurská magistrála. Železničná dopravná cesta či skôr sústava železničných tratí v Rusku, na východnej Sibíri a Ďalekom východe. Má dĺžku približne 4 200 km. Ruská federácia začína stavbu jej ďalšej vetvy.


"Prvý sled vojenských železničiarov -ženistov začal stavať základný tábor pre budovateľov novej strategickej tepny." Informuje web vpk.name.
Divočinou bez akýchkoľvek ciest

"Prvý vojenský sled 573. samostatného železničného mechanizovaného práporu 48. samostatnej železničnej brigády dorazil do oblasti Amur do stanice Dugda Ďalekovýchodnej železnice. Ženisti stoja pred úlohou vybudovať násyp pre stavbu druhej vetvy železnice Bajkal - Amur (BAM).

VIDEO: Dychberúci zrýchlený záber ukazuje zamrznutie ruského jazera Bajkal
Krásne časové fotografovanie zachytené v priebehu 20 dní ukazuje, ako jazero Bajkal, najväčšie ruské jazero, úplne mrzne. Informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | Marek Molnár


Kolóna tvorilo počas presunu množstvo techniky a desiatky vojakov. 31 automobilov vrátane dvoch osobných automobilov, 24 plošinových, štyroch krytých nákladných automobilov, kuchynského vozidla, sprievodného obslužného personálu, 23 jednotiek automobilovej a špeciálnej techniky, prívesov pre potreby domácnosti, techniky, jedla a všetkého potrebného na vybudovanie terénnej základne.
Presun, ktorý nemá obdobu

Vojenský konvoj prešiel viac ako 4,7 tisíc km.

Hlavnou úlohou prichádzajúceho vojenského personálu je pripraviť miesto na výstavbu modulárneho tábora pre pohodlný pobyt vojenského personálu.

Niekto sa definitívne zbláznil, alebo je vojna? Ďalších 37 presunov cudzích armád za týždeň po Slovensku!
Zažívame to týždeň čo týždeň. Niekto v tom má asi úchylnú záľubu. Alebo jeho servilita dosiahla vesmírnych výšok. 37 armádnych presunov cudzích vojsk po území Slovenska za týždeň. Ministerstvo obrany spravilo z našej vlasti vojnovú zónu a niekomu... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Ivan Brožík