Boris Kollár: Príspevok na deti sa musí dostať do rodín, ktoré to potrebujú
14 | 05 | 2021 I Gabriel Matta
Tento týždeň prišiel s návrhom na vyplatenie jednorazového príspevku pre deti v rodinách postihnutých pandémiou opozičný Hlas – SD. Návrh získal podporu, pre niektorých prekvapivo, aj u Borisa Kollára.
Kollár vždy podporoval dobré návrhy

V konkrétnostiach návrhu sa síce Pellegrini s Kollárom rozchádzajú, ale ako povedal predseda parlamentu, Sme rodina vždy podporovala návrhy nie podľa toho, kto ich predkladal, ale čo predkladal. Pokiaľ bol návrh dobrý a prospešný pre ľudí, vždy ho podporili odhliadnuc od toho, či je predkladateľ v koalícii, alebo opozícii.

Boris Kollár očakáva referendum. Sme rodina podporí predčasné voľby
Sme rodina podporí návrh na skrátenie volebného obdobia a pôjde do predčasných volieb. Uviedol pre Webnoviny Boris Kollár (Sme rodina). Očakáva referendum a podporí aj návrh na skrátenie volebného obdobia súčasnej vlády. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Cieľom je pomoc pri prekonávaní pandémie

Hlavným cieľom príspevku pre rodiny s nezaopatrenými deťmi je snaha ekonomicky im pomôcť prekonať dôsledky pandémie. V mnohých rodinách boli nútení rodičia či jeden z partnerov zostať doma s deťmi kvôli online vyučovaniu a prišli tak o prácu alebo im bol skrátený pracovný úväzok. Zatiaľ čo strana Hlas – SD prišla s nápadom dať každému dieťaťu bez rozdielu príjmu rodičov príspevok vo výške 300 eur, Kollár chce byť viac sociálny a veľmi adresný.
Pomoc musí byť adresná

„Musíme pomôcť všetkým tým rodinám, ktoré boli reálne pandémiou postihnuté. Myslím, že rodiny s nadpriemerným príjmom tie peniaze až tak nepotrebujú ako tí, ktorí sa napríklad kvôli strate zamestnania či zníženiu platu v pandémii dostali do zlej ekonomickej situácii,“ povedal Boris Kollár.

B. Kollár: Výstavbe štátnych nájomných bytov už nič nestojí v ceste. Novela stavebného zákona je pripravená
Pred pár dňami predseda parlamentu Boris Kollár spoločne s podpredsedom vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefanom Holým predstavili základné body novely zákona o územnom plánovaní a zákona o výstavbe. Výstavba bytov, nájomných, ale aj... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Gabriel Matta

Kolár presadil 333 eur

Koaliční partneri z Kollárovho postupu a jeho podpory opozičného návrhu neboli nadšení. Kollár si ale postavil hlavu a jednorazový príspevok na koaličnej rade presadil. Dokonca sa mu podarilo vybojovať vyššiu sumu 333 eur. Bez Kollára by s najväčšou pravdepodobnosťou žiadny príspevok na deti nebol.
Groteskné útoky poslanca Tomáša

V kontexte uvedených skutočností je groteskné, že Erik Tomáš (Hlas-SD) na tlačovej konferencii tento týždeň neútočil na koaličné strany, ktoré nechceli dať ani cent, ale práve na Kollára a jeho hnutie, ktorí ako jediní návrh Hlasu podporovali. 
Koaliční partneri boli proti pomoci rodinám

„Toto je až tragikomické, že pán Tomáš útočí na Sme rodina. Veď my sme prišli už v marci, keď vrcholila vládna kríza, s obdobným návrhom na vyplatenie jednorazovej sociálnej pomoci pre ľudí najviac postihnutých krízou a teraz sme ako jediní podporili ich návrh, pretože sme ho považovali za dobrý pre ľudí. Pri všetkej úcte k mojim koaličným partnerom – keby bolo rozhodnutie na nich, žiadny príspevok rodinám by sa nevyplácal,“ povedal Boris Kollár. 

Boris Kollár: Treba naplniť body zo súčasného Programového vyhlásenia vlády
Dnes sa v súvislosti s príchodom nového premiéra veľa hovorí o potrebe aktualizovať Programové vyhlásenie vlády. Predseda parlamentu sa tomu nebráni, zároveň ale tvrdí, že je najvyšší čas, aby boli naplnené sľuby voličom, ktoré sa nachádzajú v... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová

Sme rodina bude hľadať kompromis v záujme rodín

Teraz ide už len o to, ako bude konečný návrh mimoriadnej pomoci vyzerať. Kollárova predstava je, aby kľúčom pri rozhodovaní bol „medián“. Teda príjem na rodinu zhruba 1 000 eur. Takýchto rodín je na Slovensku najviac.

„Budem bojovať za to, aby finálny návrh bol kompromisom medzi pôvodným vládnym návrhom, ktorí akcentoval len pomoc rodinám v hmotnej núdzi a v životnom minime, a návrhom pána Pellegriniho, ktorý zasa chcel dávať príspevok všetkým deťom na Slovensku bez rozdielu. Ja by som bol rád, keby sme nakoniec prijali riešenie, ktoré bude niekde medzi. Pre mňa je v konečnom dôsledku najdôležitejšie, aby sme pomohli čo najväčšiemu počtu rodín,“ povedal na záver Kollár.

B. Kollár: Musíme si pripomínať krivdy, ktoré napáchali fašistické hordy
Je potrebné si pripomínať krivdy, ktoré na Slovensku napáchali fašistické hordy. Pri príležitosti pietneho aktu kladenia vencov na Vojenskom pamätníku Slavín na 76. výročie oslobodenia Bratislavy to povedal predseda Národnej rady (NR) SR Boris... Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR