"Matovič si kupuje Rómov, pošle im balík peňazí. Ostatným nedá nič," hnevá sa Blaha
13 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Poslanec za stranu SMER-SD Ľuboš Blaha sa hnevá na predsedu najsilnejšej vládnej strany OĽANO Igora Matoviča kvôli plánu nespravodlivo rozdeliť peniaze daňových poplatníkov.


Ľuboš Blaha na svojom Facebooku poukázal na vypočítavé konanie Igora Matoviča.

Podľa Blahu bojuje Matovič o holé politické prežitie, preto sa rozhodol skorumpovať posledný segment voličov, ktorý mu ešte zostal - Rómov. Svedčiť má o tom nápad poslať 333 eur iba tým rodinám, ktoré sú v hmotnej núdzi, čo má byť eufemizmus pre Rómov. Opozícia už skôr navrhovala poslať 300 eur všetkým rodinám s deťmi bez rozdielu.

To je výsmech Slovensku, hovorí Blaha.
Gádžom ani euro!

Poslanec súhlasí so svojim straníckym šéfom Robertom Ficom. Fico demonštroval zjavnú nespravodlivosť nápadu koalície na príklade, keď tvrdo pracujúci kuchár, ktorý počas pandémie prišiel o všetko a len tak tak nespadol do hmotnej núdze, na svoje deti nedostane nič. Ale família s dvanástimi deťmi si príde na tisíce eur. Blaha predpokladá, že tieto peniaze by boli použité na kúpu alkoholu a na výherné automaty.

Pri očkovaní už nejde iba o zdravie, ale najmä o obrovský biznis, upozorňuje Blaha
Ministerstvo zdravotníctva pozastavilo očkovanie vakcínou od AstraZeneca. Tým akoby pomazalo brucho členom Smeru-SD, ktorým sa vedľajšie účinky, teda tvorba krvných zrazenín, tejto vakcíny nepáčili už dávnejšie. Nikto ich však vtedy... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Zadlžovanie ďalších generácií

Blaha ďalej upozornil, že na kúpu rómskych hlasov potrebuje Matovič peniaze daňových poplatníkov. Aj toto má byť motiváciou na zvýšenie štátneho dlhu o ďaších 3,5 miliardy eur. V súčte by malo ísť o zvýšenie štátného dlhu o 20 miliárd eur, čo dokázali za jeden rok. Vláda teda dvíha zadĺženie Slovenska zhruba o 13% oproti zadĺženiu počas vlád strany SMER-SD.

Upozorňuje aj na výšku deficitu štátneho rozpočtu. Tá sa má zvyšiť na 11%. V poslednom roku vlády strany SMER-SD bol pritom na úrovni zhruba 0,5%.

Blaha: Prezidentka Zuzana Čaputová sa do našich dejín navždy zapíše ako zradca národa
Prezidentka Zuzana Čaputová už oznámila, že počet ľudí podpísaných pod žiadosťou o vyhlásenie referenda je dostatočný, ale ona sa chce ešte obrátiť na Ústavný súd. A práve toto zarezonovalo najviac u opozície, ktorá zber podpisov organizovala.... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Všemocná ambasáda

Neodpustil si ani poznámku na adresu prezidentky, keď hovorí, že Čaputová spochybňuje referendum, sabotuje demokraciu a dáva tak čas Matovičovi a jeho koalícii na tieto neľudské experimenty. Naznačil tiež, že Čaputová koná podľa pokynov ambasády USA.
Povstane ulica?

Blaha hovorí, že strana SMER-SD nemá nič proti menšinám, chcú však sociálnu spravodlivosť.
Konštatuje, že ľudia na Slovensku už toho majú plné zuby a ak im zoberú aj posledné právo, ako odvolať vládu, a zakážu referendum, tak ľuďom zostane už len jediná možnosť - ulica.

Ak ide o Kolíkovú, liberálne médiá sú ticho ako macko Uško hodinu po večerníčku, píše Blaha
"Všimnite si to ticho liberálnych médií. V parlamente práve Smer odvoláva ich milovanú ministerku Kotlíkovú. A oni nič. Tíško, tichučko ako Macko Uško hodinu po Večerníčku." Citát Ľuboš Blaha Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Ivan Brožík