Prečo naša vláda tak dlho núti ľudí očkovať sa AstraZenecou? Pfizer má podľa Čekana skvelé výsledky
10 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Konečne nejaké dobré správy! Biochemik Pavol Čekan okrem zlepšujúcich sa pandemických čísiel dáva na sociálnej sieti do pozornosti štúdiu, ktorá dokazuje, že očkovanie Pfizerom je účinné. Vakcína má vraj skvelé výsledky.




"Výbornou správou je, že vyšla ďalšia vedecká štúdia, ktorá jasne dokazuje, že očkovanie Pfizer vakcínou bráni pred šírením koronavírusu," teší sa Čekan. "Inými slovami, ak sa zaočkujeme, tak nielen chránime seba pred ťažkým priebehom infekcie, ale zároveň znižujeme šírenie vírusu," vysvetľuje.


Situácia sa zlepšuje aj v okolitých krajinách a celej EÚ. Ak tento trend bude pokračovať aj v ďalších týždňoch, Čekan verí, že Európa bude počas leta bezpečná a hranice sa otvoria.




Stále tu však máme otázku, prečo naša vláda povolila zatiaľ očkovanie Pfizerom iba ľudí nad 45 rokov. Množstvo občanov, ktorí by sa aj chceli dať zaočkovať, nemajú čím, lebo vakcínu od AstraZeneca odmietajú.

Určite k tomu neprispeli dlhodobé problémy, ktoré sa okolo vakcíny Vaxzervia kopia.



EÚ nepredľžila zmluvu s Astra Zeneca, objednala 1,8 miliardy dávok Pfizeru
Eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton v nedeľu vyhlásil, že Európska únia nepredĺžila zmluvu s britsko-švédskou farmaceutickou spoločnosťou AstraZeneca, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Diana Zaťková