Obchodovali s ľuďmi, trest páchateľov zo Zemplína neminie
10 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Tri ženy a dvaja muži vo veku od 46 do 66 rokov sa mali v období rokov 2008 až 2017 dopúšťať trestnej činnosti. A to zločinu obchodovania s ľuďmi a obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Kriminálne aktivity vyvíjali na území Slovenska, Veľkej Británie a Severného Írska.

Polícia na sociálnej sieti informovala o gangu prvýkrát v roku 2019. Vyšetrovací tím s názvom Robotic zasahoval paralelne vo viacerých krajinách. Dnes už páchatelia poznajú tresty. Odsúdení boli na tresty odňatia slobody od štyroch do ôsmych rokov.
Organizovaná skupina z Michaloviec

Piati členovia boli z organizovanej skupiny z Michaloviec. Policajti u nich v tom čase vykonali domové prehliadky. Zaistili rôzne listinné dôkazy, mobilné telefóny a SIM karty, platobné karty, príručný trezor a zlaté šperky aj ďalšie veci dôležité pre trestné konanie. Informovala Polícia na sociálnej sieti.

Policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii spolupracovali s Úradmi hraničnej a cudzineckej polície. Mobilnej zásahovej jednotky z Prešova a s policajtmi z OR PZ Michalovce a OR PZ Trebišov.

Jozef Šátek: Spoločné záujmy tandemu Matovič - Remišová. Zničí nimi Remišová vlastnú stranu?
Bývalý elitný vyšetrovateľ a právnik Jozef Šátek si všíma až príliš nápadnú poddajnosť Remišovej voči Matovičovi. Rešpektuje ho viac ako postoje členov vlastnej strany. To dokazujú mnohé ich odchody. Vynára sa perspektíva zániku Za ľudí a vstup... Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Rozhodovať sa bude o zaistení majetku

Dozor nad vyšetrovaním vykonávala Krajská prokuratúra v Prešove za účasti a podpory Koordinačného centra zriadeného pre tento účel v sídle Eurojustu v Haagu. V najbližšom období sa bude rozhodovať o zaistení majetku páchateľov a o odškodnení obetí obchodovania s ľuďmi, píše Polícia SR na sociálnej sieti.

Matovič je ako tsunami! Príde nečakane a okamžite všetko ničí a pustoší (Ivan Brožík)
Chladnokrvnosť, prekalkulovanosť, bezcitnosť, arogancia, narcizmus a sebestrednosť. A ešte aj nekonečná hlúposť! Že to nejde dohromady? Na Slovensku sa to deje takmer dennodenne pred očami užasnutých ľudí. Pokojne pridajme aj nehoráznu "vychcanosť".... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Ivan Brožík