„Socialistické“ ciele financmajstra Matoviča. Kto to ale zaplatí sa verejnosť zatiaľ nedozvedela
09 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič sa snaží zachrániť svoju potápajúcu sa loď sľubmi, na ktoré však nemá dostatok peňazí. Respektíve má, len ich musí odniekiaľ dostať. A to buď zvýšením daní, alebo ešte väčším zadlžením Slovenska. Hoci ekonómovia ho za jeho „socialistické“ plány kritizujú, on si ide svoje.


Kto pozorne sleduje Igora Matoviča ten vníma aký je to politik „sľubotechna“. Teraz sa však zdá, že si za svojím snom, dať na každé dieťa pracujúcej matky 200 eur pôjde hlava nehlava. Teda vlastne „nech to stojí, čo to stojí“. Ako dnes v statuse na sociálnej sieti priznal, odmieta sa len tak nezaujato prizerať tomu, ako sú slovenské matky „odmenené“ za ich obetu a lásku voči svojim deťom.
Najviac ohrozenými chudobou sú slovenské rodiny s deťmi

„Pri príležitosti Dňa matiek, chcem všetkým matkám verejne sľúbiť, že urobím nemožné, aby sme dosiahli pre ne základnú spravodlivosť,“ píše priam hrdinsky Igor Matovič v úvode svojho statusu a priznáva, že sa už odmieta viac len tak nezaujato prizerať tomu, ako sú slovenské matky „odmenené“ za ich obetu a lásku voči svojim deťom. „Odmietam viac pritakávať systému, ktorý slovenské matky trestá nižšou mzdou a dôchodkom za to, že vychovávali deti. Odmietam viac akceptovať fakt, že najviac ohrozenými chudobou sú slovenské rodiny s deťmi,“ píše Matovič takmer ako rodený komunista a dodáva, že práve preto prišiel s ideou, aby sme tieto krivdy voči matkám čo najviac vykompenzovali dramatickým nárastom podpory na deti.

Ak prejde návrh na 200 eur navyše pre každé dieťa, Matovič možno bude nový rómsky kráľ (VIDEO)
Plán Igora Matoviča zvýšiť príspevok na dieťa o 200 eur mesačne sa nestretol s pochopením najmä u politikov hnutia Republika, ale tiež Kotlebovaj ĽSNS. Veľmi zvláštne video zverejnil na sociálnej sieti profil Trúba N, v ktorom sa z navrhovanej... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Dzurindov, Radičovej, Ficov či Pellegriniho „sociálny štát“ poskytoval pracujúcim rodičom cca 40 eur mesačne na dieťa. Môj cieľ je dosiahnuť pri pracujúcom rodičovi 200 eur mesačne na každé dieťa v rodine, 5-krát viac, aj keď sa to mnohým zdá úplné sci-fi,“ netají minister financií svoj cieľ. „Mrzí ma frontálny útok médií voči plánu pomôcť rodinám. Mrzia ma útoky ľudí, pre ktorých je hodnota rodiny nula. Mrzia ma útoky a klamstvá SaS o 25% DPH s cieľom vopred naštvať čo najviac ľudí,“ opisuje Matovič vo svojom statuse veci, ktoré ho v súčasnosti mrzia.


Ľuďom, ktorí matkám a deťom závidia, klapnú ústa naprázdno

Po vyzradení toho, čo ho mrzí prichádza šéf OĽaNO aj s tým, čomu verí. „Bude to veľmi ťažké, ale verím v šťastný koniec. Verím, že matky, deti a rodiny nakoniec zápas o dôstojnosť vyhrajú a ľuďom, ktorí im závidia, klapnú ústa naprázdno.“ Matovič netají, že pri nepracujúcich rodičoch plánuje ísť na 100 eur, ale s viacerými podmienkami, medzi ktoré bude určite patriť vzorová dochádzka do školy, či škôlky, ak bude nariadená. „Matky na materskej sa budú považovať za pracujúce. Matky opatrujúce hendikepované dieťa tiež. Základná podpora 100 eur bude patriť aj študentovi nad 18 rokov až do skončenia SŠ, respektíve do skončenia denného štúdia prvej VŠ, atď.,“ píše v závere statusu Igor Matovič s tým, že viac informácií poskytne už  čoskoro.

Dajte osadníkom 200 eur mesačne na každé dieťa a bude ich mať každý 20, varuje Milan Uhrík
Návrh ministra financií na zvýšenie DPH na 25 percent, rovnako ako celoplošné zvýšenie prídavkov na deti o 200 eur je podľa europoslanca Milana Uhríka z hnutia Republika absolútne zlé riešenie, za ktoré Igora Matoviča skritizoval aj... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik