Dajte osadníkom 200 eur mesačne na každé dieťa a bude ich mať každý 20, varuje Milan Uhrík
02 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Návrh ministra financií na zvýšenie DPH na 25 percent, rovnako ako celoplošné zvýšenie prídavkov na deti o 200 eur je podľa europoslanca Milana Uhríka z hnutia Republika absolútne zlé riešenie, za ktoré Igora Matoviča skritizoval aj on.


Uhrík súhlasí s tým, že je treba pomáhať rodinám, ale najmä slušným a pracujúcim, ktoré sú naša budúcnosť. Europoslanec si myslí, že ak prejde Matovičov nápad, tak za deväť mesiacov tu budeme mať populačnú mega explóziu akurát v osadách. V statuse na sociálnej sieti preto ministra financií za oba jeho návrhy kritizuje.
Rodinám je treba pomáhať, no najmä slušným a pracujúcim, ktoré sú naša budúcnosť

„Ak prejde tento Matovičov nápad, tak za deväť mesiacov bude populačná mega explózia akurát tak v osadách. A neporadíme si s nimi ani za ďalších 1000 rokov," píše Uhrík.

Problém vidí v tom, že podľa avizovaných informácií chce Matovič zvyšovať prídavky na deti, ktoré dostávajú všetci - aj osadníci. „Dajte osadníkom 200 eur mesačne na každé dieťa a bude ich mať každý 20,“ konštatuje europoslanec. Namiesto plošného zvyšovania prídavkov radšej navrhuje výrazne zvýšiť daňový bonus na deti pre pracujúcich rodičov. „Alebo podmieniť vyplácanie vyšších prídavkov istým počtom odpracovaných rokov pre tých, čo prišli kvôli devastačnej politike Matovičovej a Hegerovej vlády v uplynulom období o prácu,“ dodáva Uhrík.

Politici vo vláde by mali najskôr absolvovať riadne psychotesty, navrhuje Uhrík (VIDEO)
Súčasná vládna koalícia, najmä zásluhou Igora Matoviča, dostala prívlastok vláda bláznov. Zrejme aj preto navrhuje novovzniknuté hnutie Republika, aby sa v budúcnosti vládni predstavitelia podrobili psychotestom. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Podľa europoslanca je rodinám treba pomáhať, ale najmä slušným a pracujúcim, ktoré sú naša budúcnosť. „Slušný človek musí mať aj dve roboty, aby rodinu uživil. A asociál len čaká s natrčenou rukou na pošte, že koľko od štátu dostane. Drasticky zvyšovať všetkým ľuďom dane na to, aby sa mohli zvýšiť prídavky na deti aj osadníkom, z ktorých mnohí v živote nikdy nepracovali, je jednoducho neférové,“ kritizuje Matovičov návrh Uhrík.

Podľa neho by drastické zvýšenie DPH na závratných 25 percent aj tak iba viedlo k extrémnemu zdražovaniu prakticky všetkého - potravín, stavieb, bytov, cestovania, skrátka všetkého.


Ten, kto sa snaží, vzdeláva sa a pracuje, sa musí mať lepšie ako ten, čo nerobí nič!

„Štát by teda aj tak zožral veľkú časť toho zvýšeného prídavku na deti, ktorý by ľuďom dal,“ myslí si Uhrík. Dodáva, že mnohí z tých, ktorí nemajú deti alebo majú už odrastené deti, starší ľudia či dôchodcovia by po drastickom zdražovaní išli doslova na dlažbu.

„Prídavky na deti už nedostanú a brutálne zdražovanie by nemali z čoho zaplatiť. Toto si tí ľudia nezaslúžia! Chápem, že Matovič by týmto krokom získal státisíce voličov z osád a možno sa vďaka nim zachránil v politike. Zničil by však celé Slovensko. Znovu,“ neskrýva rozhorčenie europoslanec.

Sociálna politika musí byť podľa jeho slov vždy a všade postavená na spravodlivosti a zásluhovosti. „Ten, kto sa snaží, vzdeláva sa a pracuje, sa musí mať vždy lepšie ako ten, kto nerobí nič! My máme v tom jasno. Slovensko treba demograficky zachrániť, nie demograficky zničiť!“ uzatvára status Milan Uhrík.

Uhrík: Vláda v tichosti chystá zákon, ktorý jej umožní obmedzovanie slobôd a zavedie vysoké tresty
Europoslanec Milan Uhrík varuje. Vláda podľa neho v tichosti pripravuje zákon, ktorý je umožní nariaďovať celoplošné zákazy a obmedzenia slobôd úplne bežne. Premiéra preto vyzýva, aby ľuďom povedal pravdu o plánoch po skončení núdzového stavu.... Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Michal Filek