Uhrík o vojnovej propagande EÚ: Naši europoslanci hlasujú podľa inštrukcií Bruselu, namiesto plynu nás bude hriať láska k USA!
07 | 05 | 2021 I René Skalný

Slovenskí europoslanci vraj nezastupujú Slovensko v Bruseli, ale Brusel na Slovensku. Prezidentka Čaputová je oddaná transatlantickým priateľom. Brusel si potrebuje raz za čas do Ruska povinne kopnúť. Tvrdí bývalý druhý muž "kotlebovcov," predseda hnutia Republika a europoslanec Milan Uhrík vo svojom najnovšom rozhovore.


Ako sa Uhrík vyjadril v rozhovore pre magazín Extraplus: "Naša vláda, nesvojprávna a poslušná všetkým príkazom EÚ, NATO a USA, sa vydala cestou deštrukcie vzťahov s Ruskou federáciou.

Teatrálne vyhosťovanie diplomatov nie je žiadna solidarita. Je to len propagandistická hra, ktorá sa hodí do mainstremového naratívu."

Rusko ako vopred usvedčený nepriateľ

Ako ďalej dodáva europoslanec: "Prečo minister Korčok a vládna koalícia okamžite a nekriticky presadzovali verziu tzv. ruskej stopy? Prečo si nepočkali aj na iné stanoviská, napríklad na stanovisko prezidenta Zemana? Prečo nevyhostilo ruských diplomatov Nemecko, Rakúsko, Maďarsko alebo Francúzsko?" Pýta sa Uhrík.

"Lebo sú to sebavedomé štáty a do svojich zámerov si nedajú „kecať“ nejakým Šimečkom či Klusom, ktorých klebety sú na smiech."

Kauza Vrbětice: Boli zbrane z vybuchnutých skladov určené teroristom?
Rad okolností výbuchov skladov vo Vrběticích je stále veľká neznáma. Napríklad, aká presne munície tam bola a komu bola určená? Už v minulosti bolo Česko niekoľkokrát kritizované za vývoz zbraní do "problémových regiónov". Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


Prezidentka "nesklamala"

Ako ďalej uvádza: "Na rozhodnutie vlády zareagovala Moskva slovami, že to považuje vyslovene za nepriateľský akt. Zuzana Čaputová tomu samozrejme zatlieskala frázami o solidarite s Českom a oddanosti (transatlantickým) priateľom.

Tieto rétorické cvičenia už pomaly, ale isto, pripomínajú staršiu verziu „so Sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak“ otočenú naruby." Dodáva.

Doktrína protiruskej hystérie

"Nepísaná príručka bruselského šplhúňa vraví, že popri vození migrantov do Európy a rozdávaní miliárd pre LGBT mimovládky si raz za čas treba povinne „kopnúť“ aj do Ruska. A vždy je to sprevádzané priam komickými výkrikmi.

Samozrejme, poslušne pri tom asistuje aj väčšina slovenských europoslancov. Aký bol obsah? Začína obvyklým znepokojením, tentoraz z ruského cvičenia na vlastnom území. Znie to ako rozprávka o „zlých Rusoch, ktorí sa agresívne pohybujú so svojou temnou armádou zla“ a na druhej strane stoja bájne demokratické sily rytierov NATO na bielych koňoch.

Pritom každý dobre vie, že vojenská technika rôznych štátov už mesiace masovo prúdi na východ, či už na Ukrajinu, alebo v rámci rotácie v pobaltských štátoch pre tzv. odstrašenie Kremľa." Tvrdí v rozhovore europoslanec.

Fanatická rusofóbia ako oficiálna doktrína súčasnej vlády
Slovensko nemalo vo svojich novodobých dejinách nikdy horšie vzťahy s Ruskom, ako je tomu dnes. Koalícia sa netají tým, že Ruskú federáciu považuje priamo za nepriateľský štát a naši predstavitelia si nenechajú ujsť žiadnu príležitosť, aby to mohli... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný


Slovenskí europoslanci v službách cudzej moci

Na adresu svojich parlamentných kolegov Uhrík ide ešte ďalej. Predseda hnutia Republika nepriamo obviňuje z vlastizrady;

"Za uznesenie proti Rusku hlasovali, ako vždy, europoslanci za PS/SPOLU, KDH, SAS a OĽANO. Väčšina z nich hlasuje vždy poslušne podľa inštrukcií z Bruselu.

Europoslanci zo SMERu sa tentoraz síce zdržali, ale podľa ich rétoriky na Slovensku by som očakával, že budú jasne proti takémuto protiruskému pamfletu. Ale oni už desaťročia niečo iné hovoria a iné naozaj robia. Jednoznačne proti uzneseniu som hlasoval len ja a kolega Radačovský.

Skutočne to vyzerá tak, že títo europoslanci nezastupujú Slovensko v Bruseli, ale Brusel na Slovensku. Vidia v tom peniaze, kariéru, budúcnosť, a preto zaspievajú hocijakú pesničku, ktorú im nejaký komisár alebo americký politik či lobista zloží." Otvorene priznáva Uhrík.

Ohrozenie energetickej bezpečnosti

"Nuž, keďže Rusko je „zlé“, tak zrejme budeme jazdiť na ropu z dobrej a demokratickej Saudskej Arábie a namiesto plynu nás bude hriať láska k Amerike." Uvádza tiež v rozhovore europoslanec Milan Uhrík, ktorý sa netají kritickým postojom k našej súčasnej, zahraničnej politike.

Belicová: Budú naši (americkí) riťolezi takí machri, že vyzvú Putina, aby Slovákom odstavil ropu a plyn?
S vyhostením ruských diplomatov zo Slovenska nesúhlasí ani Matovičova sestra Zuzane Belicová. Vo svojom statuse na sociálnej sieti ich doslova nazýva „americkí riťolezi“. Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik