Kotleba: Tých, ktorí za socializmu pomáhali niečo budovať, idú teraz títo rabovači trestať (VIDEO)
06 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Návrh zákona o krátení dôchodkov ľuďom, ktorí boli príslušníkmi ŠtB počas socializmu, sa vôbec nepáči šéfovi ĽSNS Marianovi Kotlebovi. Podľa neho sa ním bude ťať doslova hlava-nehlava.


Kotleba tento návrh zákona odsudzuje. Slová o budovaní socializmu sa z jeho úst počúvajú dosť zvláštne. Vo videu na sociálnej sieti však ukazuje, že myšlienky socializmu sú mu bližšie, ako by si mohol ktokoľvek myslieť.
Keby sa za socializmu nevybudovali paneláky, ľudia by nemali kde žiť

„To, čo sa za socializmu vybudovalo, všetky vlády od roku 1989 rozkrádajú. A táto vláda dnes schválila zákon, ktorým ide trestať všetkých, ktorí socializmus budovali,“ začína svoje emotívne video neodvolateľný líder ĽSNS. „Všetci, čo ste žili za socializmu, veľmi dobre chápete, že keby sa za socializmu celé Slovensko a predtým Československo nevybudovalo, tak všetky tieto vlády od 89. roku, až do súčasnej Hgerovej/Matovičovej, na čele s rabovačom a protislovenským fanatikom Havlom, by nemali čo ničiť, rabovať a rozkrádať. A keby sa za socializmu nevybudovali paneláky a sídliská, tak polovica Slovenska dnes nemá kde žiť,“ konštatuje Marián Kotleba.
Zákon o odobratí nezákonných benefitov

„Namiesto toho, aby všetky tie vlády začali konečne pre ľudí niečo robiť, aby začali aj oni naozaj budovať Slovensko, budovať podmienky pre život ľudí, pre mladé rodiny, pre to, by sa konečne začali na Slovensku opäť rodiť deti v takej miere, ako potrebujeme, tak všetky vlády od roku 1989 na to proste kašlali. A táto súčasná, Hegerovsko/Matovičovská zlepenecká vláda zašla ešte ďalej,“ hovorí Kotleba.

Prezrádza, že 75 hlasmi schválili poslanci v prvom čítaní návrh, ktorý nazvali „Zákon o odobratí nezákonných benefitov predstaviteľom komunistického režimu“.

Kotleba: Podporu novej vláde nedám, zradil by som tým naše národno-štátne záujmy
Dnes stojí nová vláda Eduarda Hegera pred dôležitým míľnikom, vyslovením dôvery poslancami parlamentu. Jeden z nich, Marián Kotleba, v tom má jasno a ako píše na sociálnej sieti, jeho hlas určite nezíska. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Im nejde o tých, čo strieľali ľudí na hraniciach

„Človek by si povedal, že to má byť o nejakých eštebákoch. V skutočnosti je to o všetkých ľuďoch, ktorí sa z pozície rozhodovacej právomoci podieľali na budovaní socializmu. O všetkých ľuďoch, ktorí možno v tom najlepšom vedomí a svedomí v budovaní toho, čo všetky tieto vlády rozkradli a rozkrádajú. A oni idú týchto ľudí ešte trestať,“ krúti hlavou Kotleba.

Vzápätí dodáva: „Človek by povedal, že im ide o tých eštebákov. O tých, ktorí strieľali do ľudí na hraniciach, že im ide o to, aby tí boli potrestaní. Vôbec nie, v tomto zákone je to tak široko definované a tak nastavené, že v podstate každý, kto sa z čo i len trošku významnejšej funkcie podieľal na budovaní alebo riadení socializmu, bude na základe tohto zákona šikanovaný a trestaný,“ vysvetľuje šéf ĽSNS.


Trestať idú teraz ľudí, ktorí za socializmu budovali to, čo oni rozkrádajú

Podľa Kotlebu na tejto aktivite vidíme, čo súčasnú vládu skutočne trápi. „Ich netrápi, že svojimi opatreniami ohrozili rodiny, že dostali firmy na dlažbu, ľuďom zobrali prácu a výplaty. Ich trápi, aby zobrali peniaze, dôchodky ľuďom, ktorí  budovali to, čo oni rozkrádajú,“ pokračuje Kotleba.

Na záver dodáva, že to hovorí preto, aby tí, ktorí socializmus zažili ako on, teda a vedia porovnať, čo bolo vtedy a čo je dnes, pamätali pred ďalšími voľbami na to, že takýto zákon súčasná vláda schválila.

Kotleba obvinil Šeligu z okrádania ľudí, ten sa bráni. „Je to dezinformačná antikampaň“
Predseda ĽSNS Marian Kotleba obvinil podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (Za ľudí) z okrádania ľudí. Šeliga sa bráni a tvrdí, že ide o antikampaň, na akú si už zo strany predsedu ĽSNS zvykol Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Gabriel Matta