Zločinecké komando Penty: "Pomáhať im mali Kočner, Tóth aj Košč," tvrdí investigatívna novinárka!
04 | 05 | 2021 I René Skalný

Finančná skupina Penta mala vraj pomocou bezpečnostných zložiek štátu ovplyvňovať dianie vo svoj prospech. Za týmto účelom mala mať akési súkromné "komando," pripravené kedykoľvek zakročiť aj v spolupráci s im poplatnými novinármi. Tvrdí to dlhoročná novinárka Júlia Mikolášiková, známa pod pseudonymom "Piraňa".


"Čo spája Pána X na úteku s Ďatlom? Napríklad komando Penty." Kladie si Mikolášiková otázku, na úvod pomerne rozsiahleho statusu.

"Z textov Petra Tótha sa môže ľahko zdať, že on a Peter Košč boli protivníkmi odjakživa. Nie je to však pravda. Boli časy, keď si dokonca dobre rozumeli. A majú tiež všeličo spoločné. " Pokračuje.

Súkromné komando
"Napríklad aktivity pre istú skupinu ľudí, ktorú môžeme pokojne nazvať niečo ako zločinecké komando Penty. Peter Tóth alias Ďateľ či najnovšie Satan sa o práci pre šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka zmieňuje aj v Kočnerovej Threeme.


Napríklad 13. marca 2018 v reakcii na ohlásené druhé kolo protivládnych protestov napísal, že „Smer to už neustojí a hentí k....i už majú zoznamy, koho zavrú.“


Na poznámku Mariana Kočnera, že týkať sa to môže aj Ďaďa, Tóth odvetil: „No jo. A Ďaďo tu má nejakých pešiakov, ktorí chtiac či nechtiac po sebe zanechali stopy. P..i tam, zase budem disident“. Informuje novinárka.

Zaujímavé slová blogerky „Pirane“ o klane bratov políciou hľadaného Petra Košča
Polícia v súčasnosti pátra po podnikateľovi Petrovi Koščovi, ktorý mal údajne uplácať špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Zaujímavý status zverejnila na sociálnej sieti bývalá investigatívna novinárka a v súčasnosti blogerka Júlia... Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Haščák opäť na scéne


"Ďaďo je prezývka, ktorou Kočner a jeho známi v Threeme volajú Jaroslava Haščáka." Vysvetľuje Mikolášiková.



"Kočner sa pýta Tótha: „Tak neviem akú máš dohodu s Ďaďom... Keď padneš na barikádach bude platiť Tvojej rodine sirotské“?


Ďateľ pohotovo reaguje: „Takú dohodu nemám, ale myslím si, že Východniar by ho k tomu donútil, lebo pre nich robím prvé-posledné“. Spomína obdobie rokov 2012 až 2018."

 

PETER TÓTH: Aj keď ma súd neochránil pred Koščovou klikou v SIS, budem dnes svedčiť
Konšpiračné teórie, sprevádzajúce moju neúčasť na prvej časti hlavného pojednávania v kauze zmenky televízie Markíza, vyvrcholili festivalom absurdít viacerých držiteľov novinárskych ocenení. Od mediálnej inkvizície sa nedalo nič iné očakávať. Dnes... Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | Roman Suchý



Vplyvný Východniar


Ako ďalej uvádza novinárka, prezývaná "Piraňa": "Rovnako ako v prvom prípade, aj prezývku Východniar môžeme pre jej častý výskyt v rôznych komunikáciách v Threeme priradiť konkrétnemu mužovi.


Mariánovi Krajňákovi, bývalému oficiálnemu manažérovi Penty a neoficiálnemu manažérovi neoficiálneho komanda.




Na inom mieste v Threeme sa Východniar spomína v komunikácii Mariana Kočnera s istou dámou pod prezývkou Zajac. (Komunikácou som získla z webu Právne Listy.sk, potom ako ju zverejnil sudca JUDr. Peter Šamko.)" Vysvetľuje.



Dokumenty z polície




"Blízko k spomínanému komandu mal aj Peter Košč, i keď on sám nikdy nebol jeho členom. Pôsobil ako akýsi „externista“ tejto skupiny – rôzne „služby“ pre ňu vykonával, ale zároveň ich aj využíval.




To znamená, že od komanda odmenu dostával a takisto jej za informácie či služby namierené proti svojim súperom platil.



Nie vždy ale platil peniazmi. Častým platidlom boli aj samotné informácie. Jedným z príkladov sú listiny z elitného policajného útvaru, ktoré sa neskôr našli v autotrezore Mariana Kočnera." Uvádza Mikolášiková s tým, že k textu pripája odkaz na súvisiaci článok na aktualitách.

"Sorošovci" oceňujú svojich novinárov: Tódová a Vagovič sú vopred víťazmi!
Nadácia otvorenej spoločnosti u nás každoročne udeľuje novinárske ceny. Nie je tajomstvom, že táto mimovládka poplatná Georgovi Sorosovi slúži v prvom rade na presadzovanie jeho globalistických záujmov. Svoju politickú agendu skrývajú akurát pod... Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | René Skalný


 

Obsah Kočnerovho trezoru ako honorár




"Na prvý pohľad to vyzerá tak, že dokument z polície niekto neoprávnene posunul priamo Kočnerovi. V skutočnosti však bol iba jedným z desiatok materiálov, ktoré Východniarovi, teda Mariánovi Krajňákovi priniesol pán X." Upozorňuje novinárka.




"A to práve v čase, keď za služby jeho komanda nechcel/nemohol zaplatiť peniazmi. Spomínané listiny následne analyzovali, okrem iných ľudí napríklad aj právnici.



Kočner bol v kancelárii Východniara v centre Bratislavy varený-pečený. Zrejme preto skončil spomínaný dokument práve v jeho autotrezore a neskôr v rukách polície. A následne v takzvanej Kočnerovej knižnici, odkiaľ sa dostal na stôl redakcie Aktuality.sk."




Kočnerov trezor - pas z Guiney, plaketa SIS a iné zaujímavosti
Kočnerov trezor je niečo ako malá slovenská Pandorina skrinka. Stále sa dostávajú na povrch nové informácie, čo všetko sa v ňom našlo. Aktuálne sa dostalo na verejnosť, že sa tam nachádzal aj diplomatický pas honorárneho konzula Guinejskej... Čítať ďalej
03 | 04 | 2019 | redakcia


Peter Rolný - (ne)verejná osoba




"O fungovaní spomínaného zločineckého komanda by vedel čo-to rozprávať aj bývalý personálny riaditeľ vydavateľstva tej istej finančnej skupiny, Peter Rolný. Mimochodom, dnes šéf kancelárie ministra vnútra. . (Dávam do pozornosti Romana Mikulca a tiež NAKA).


Peter Rolný bol jedným z tých, ktorí už v roku 2015 "behali" kade-tade s údajnou komunikáciou istej Ajušky s vtedajším politikom a dnes špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom.




Peter Rolný sa napokon z vydaveteľstvom rozlúčil a neodišiel z neho v najlepšom" Prezrádza Mikolášiková s tým, že zároveň zverejňuje veľavravnú komunikáciu s Rolným.



Mediálna imunita v "peňťáckej" tlači




"S aktivitami spomínaného komanda súvisí aj mediálna imunita viacerých osôb vrátane Petra Košča. Mimoriadne ústretoví voči nemu boli najmä v redakciách oboch Plusiek vydavateľstva News and Media Holding (NMH).




Aj keď viacerí redaktori prišli s témami, ktorého sa ho týkali, články nikdy nevyšli. Koščovi výrazne mu s mediálnou imunitou v médiach Penty najmä v roku 2015 pomáhal práve Tóth.




A naopak, Košč do Plusiek dodával rôzne tipy proti svojim protivníkom, ktorých chcel zastrašiť a podobne a niektorí redaktori ochotne písali. Iní písali, lebo dostali zadanie od vedenia vydavateľstva, s ktorým Košč udržiaval vzťahy.




No musím spomenúť, že Peter Košč si v Pluskách imunity budoval už pred príchodom Penty.


Napríklad v rokoch 2011 a 2012 zastavil pripravovaný článok o jeho SBS-ke DAST, ktorý sa týkal aj vtedajších policajných funkcionárov Jána Vaľa a Petra Krajíčka." Tvrdí novinárka.


Presstitúti z denníka SME vymenili dres Penty za tričko Sorosa
Pojem "presstitút" zaviedol americký autor Geral Celente. Jeho výstižnosť tkvie v tom, že kým prostitútky predávajú v úvodzovkách "len" svoje telo, skutočný presstitúti predávajú navyše aj svoju dušu. Živým príkladom takéhoto "kupliarstva" môže byť... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | René Skalný



Pomoc so štúdiom?


"Keď Peter Košč končil štúdium práva, údajne sa veľmi obával štátnych skúšok. Naporúdzi mu bol vtedy práve Peter Tóth. Na tej istej škole totiž poznal viacerých pedagógov." Upozorňuje Mikolášiková.


Veľmi nebezpečné známosti


"Petra Tótha a Petra Košča spájajú tiež viaceré rovnako kontroverzné postavy. Patril medzi nich aj František Bӧhm, ktorý sa v posledných rokoch svojho života pohyboval v spoločnosti osôb zo zločineckej skupiny takáčovcov.




K tej istej skupine mal údajne blízko aj Peter Tóth. Naviazal sa na nich najmä po rozpade sýkorovcov a úteku ich šéfa Róberta Lališa alias Kýbla. Najmä so sýkorkami bol kamarát aj Peter Košč.




František Bӧhm bol príslušníkom spravodajskej služby. Polícia ho obvinila vlani na jeseň v rámci akcie Boží mlyn, po ktorej začal spolupracovať a vypovedať o špičkách (nielen) polície.


Krátko po tom, keď sa dostal z väzby na slobodu, sa doma zastrelil. Mal výčitky, že vypovedal na bývaleho policajného prezidenta generála Milana Lučanského, ktorý zomrel vo väzbe.



Ešte pred svojim obvinením sa Böhm pravidelne stretával tak s Koščom ako aj s Tóthom." Tvrdí Mikolášiková.



Z priateľov nepriatelia


"Najmä s Ďatlom však boli zjavne priatelia." Pokračuje novinárka. "Práve cez Bӧhma sa Peter Tóth prostredníctvom policajta Norberta Paksiho dostal k šéfovi NAKA, Branislavovi Zurianovi, a náskedne vypovedal proti Marianovi Kočnerovi.




Bӧhm mal pritom blízko aj k samotnej Pente. V SIS totiž pracoval ešte za éry jej niekdajšieho šéfa Ivana Lexu – konkrétne na obávanom 52. oddelení, ktorého aktivity boli zamerané na kompromitáciu (predovšetkým) politikov a novinárov.


Viedol ho Dušan Kemény s krycím menom Pastucha, ktorý bol neskôr niečo ako šéf výkonnej zložky komandu Penty.Paradoxne za éry SIS pod vedením Ivana Lexu, Dušan Kemény a František Böhm ako novinára prenasledovali."



Ako ďalej uvádza: "Dušan Kemény a Peter Tóth sa neskôr zjavne spriatelili a pravidelne stretávali. Podľa vyjadrení Ďatľa sa videli naposledy v roku 2018, ešte predtým, ako začal vypovedať proti Kočnerovi."


Kamaráti z NAKA




"Po vražde Jána Kuciaka a po tom, keď Tóth začal spolupracovať s políciou, nastala na NAKA paradoxná situácia. Raz sa tam chodil vyžalovať on na Košča, inokedy to bolo zase naopak. Je všeobecne známe, že Peter Košč mal a má v policajnom prostredí bohaté kontakty.




Šéf NAKA Branislav Zurian sa vyjadril, že keď Peter Tóth vypovedal proti Kočnerovi, snažil sa z neho "dostať čo najviac.



Zjavne však z neho nedostal toľko, koľko si predstavoval. Otázkou ale je, kto rozhodoval o tom, o ktorých „subjektoch“ Ďateľ bude na polícii rozprávať a o ktorých taktne pomlčí. Či to bol on sám, alebo niekto iný. Niekto v pozadí." Naznačuje investigatívna novinárka.


Zlé vzťahy


"No a kedy nastal medzi Ďatľom a Koščom zlom ? Najneskôr na jeseň 2018. Pravdepodobne však ešte skôr. A prečo vznikli medzi nezhody? Tak to by mohli porozprávať napríklad oni dvaja." Uzatvára Júlia "Piraňa" Mikolášiková.