ŠKANDÁL: V očkovacom centre v Štúrove zavládol obrovský chaos
02 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Počítačový systém na dva a pol hodiny zlyhal. Nahnevaní klienti v Štúrove stáli dlhé hodiny v rade. „Meškáme, ale my za to nemôžeme,“ povedal pre ujszo.com riaditeľ Polikliniky NSK Štúrovo András Czékus.  

 „Dnes som v očkovacom centre v Štúrove zaregistroval obrovský chaos. Termín som mal na jedenástu hodinu. Je po pol štvrtej a nie som zaočkovaný. Objednaný bol obrovský počet ľudí. Zlyhal im systém a  vojaci začali posielať ľudí domov. Chceli sme ostať. Ide o stovky ľudí. Ten, kto mal termín na desiatu, nebol ešte poobede o tretej zaočkovaný. Ja som prišiel až z Nových Zámkov." píše do ujszo.sk zúfalý čitateľ Sándor.

"Zo skúseností viem, že polovicu ľudí sem poslali z opačného konca nášho kraja. Je medzi nimi mnoho mojich známych. Počas registrovania som zadával nemocnicu v Nových Zámkoch. Netuším, prečo sme dostali termín sem. Nerozumieme tým nezmyslom. Štyri, až päť hodín sme v meškaní. Ľudia tu stoja hlava, nehlava. Moju matku zaočkovali v Nových Zámkoch pred dvoma týždňami. Čakala 12 minút. Ja tu stojím už päť hodín.“ dodáva v zaslanom e-maili.

Testy PCR nemajú výpovednú hodnotu! tvrdia svorne WHO aj Švédsky zdravotný úrad
Švédsky zdravotný úrad zverejnil na webovej stránke vyhlásenie k testom PCR, ktoré by si veľa ľudí v Švédsku rado nechalo urobiť. Úrad napísal, že „technológia PCR nedokáže rozlíšiť medzi vírusmi, ktoré sú schopné infikovať bunky, a vírusmi, ktoré... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Problémy sa začali ráno o deviatej

V Poliklinike NSK Štúrovo je zriadené veľkokapacitné očkovacie centrum . Riaditeľ  podľa ujszo.com informoval o tom, že problémy sa začali už ráno. Okolo deviatej hodiny. Technické problémy vyústili do zlyhania počítačového systému.

Vysvetlil, že počítače polikliniky počas očkovania fungujú ako terminál. Sú prepojené na server Nemocnice Agel v Komárne. V poobedňajších hodinách už bolo všetko v poriadku. Majú dva a pol hodinové meškanie, ktoré už nedobehnú.

Klienti, ktorí dostali termín na dnes zaočkujú s meškaním. Ten, kto bol objednaný na pol štvrtú, bude zaočkovaný až o pol šiestej. „Je mi ľúto, čo sa stalo, ale nie je to našou vinou. Aj u nás, aj v Komárne pracovali viacerí technici na odstránení problému,“ informoval riaditeľ.

Pfizer vyvíja tabletku na liečbu Covid-19. Môže sa dostať na trh do konca roku 2021
Pfizer oznámil, že ak vývoj pilulky na liečbu Covid-19 bude pokračovať súčasným tempom a ak ju rýchlo schvália regulačné orgány, mohla byť na trhu v USA do konca roku 2021, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Chaos bol už aj v sobotu.  

Riaditeľ polikliniky mal informáciu, že v piatok viacerí dostali esemesku, že im zrušili termín. Išlo o 70 – 80 ročných Štúrovčanov. Namiesto neho dostali termín na pondelok. V sobotu došli klienti zo Šurian, ktorí tvrdili, že dostali termín do Štúrova. Na zozname vôbec nefigurovali. „Počítače a technické veci nie sú našou parketou, nemáme na nich dosah. Aj pre nás to bola veľmi nepríjemná situácia,“ dodal riaditeľ.

„V Štúrove sa dnes očkovalo Pfizzerom. V sobotu dostalo očkovaciu látku 720 ľudí. Dnes ju dostane viac. Meškanie z technických dôvodov sa nám nepodarí dohnať. Ostáva dvojhodinové, ale každý kto mal termín bude zaočkovaní.“ Povedal riaditeľ.

Korony sa nezbavíme!  (Franz-Xavier Reichl)
Komentár Franza-Xaviera Reichla (RTL) Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová