Putin sa zúčastnil pravoslávnych veľkonočných bohoslužieb v Katedrále Krista Spasiteľa
02 | 05 | 2021 I Ivan Čeredejev
Ruský prezident Vladimir Putin sa zúčastnil pravoslávnych veľkonočných bohoslužieb v Katedrále Krista Spasiteľa. Obrady viedol patriarcha Moskvy a celého Ruska Kirill, informuje agentúra TASS.

Ruská hlava štátu prišla do katedrály okolo polnoci. Spolu s ním sa veľkonočných bohoslužieb zúčastnil aj primátor Moskvy Sergej Sobjanin.

Prezident Putin sa tradične zúčastňuje bohoslužieb počas najväčších pravoslávnych cirkevných sviatkov. Vianoce oslavuje spravidla v chrámoch mimo Moskvy, no na Veľkú noc zvykne navštevovať Katedrálu Krista Spasiteľa.

Iba dvakrát slávil Veľkú noc inde ako v Moskve - v roku 2000 v Izákovej katedrále v Petrohrade a v roku 2003 sa zúčastnil bohoslužieb v Katedrále svätého Mikuláša v Dušanbe počas počas návštevy Tadžikistanu. Prvýkrát počas výkonu prezidentskej funkcie vynechal veľkonočné obrady minulý rok v dôsledku pandémie Covid-19. Sviečku vtedy zapálil v malej kaplnke vo svojej rezidencii v Novom Ogarjove.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí: Západ spustil koordinovanú dezinformačnú kampaň
Západné krajiny uskutočňujú vopred naplánovanú dezinformačnú a politickú kampaň. Jej cieľom je politika ekonomického vyčerpania a medzinárodnej izolácie Ruska. Vyhlásila to v sobotu 1. mája oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Ivan Brožík