Pre tých, ktorí "si nedovidia na špičku nosa a žijú si svoj egotrip" (Citát Igor Matovič)
01 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Niektorí si nedovidia na špičku nosa a žijú si svoj egotrip. Niektorých trápi budúcnosť tých, čo prídu po nás. Nepriamo nás upozorňuje na svoju štátnickú múdrosť vládca Slovenska a priľahlých galaxií.


"Mne sa ako ministrovi financií patrí pozerať na prítomnosť ľudí na Slovensku, ale rovnako pozerať aj do budúcnosti - aby aj tí po nás mali z čoho žiť." Naráža zjavne v statuse na sociálnej sieti tentoraz minister financií Igor Matovič na svoje predstavy o zvyšovaní daní.


"... no a v tej budúcnosti Houston hlási problém. Veliký. V blízkej budúcnosti sa Slovensko stane najrýchlejšie starnúcou krajinou EÚ." Píše Igor Matovič.



Nepravda 1

Podľa štatistiky Eurostatu podiel obyvateľov vo veku od 65 rokov rastie vo všetkých členských štátoch EÚ, krajinách EZVO aj v kandidátskych krajinách. Tento nárast sa v poslednom desaťročí pohybuje v rozpätí od 5,2 percentuálneho bodu na Malte a 4,5 percentuálneho bodu vo Fínsku až po 1,0 percentuálneho bodu alebo menej v Belgicku a Luxembursku. V poslednom desaťročí (2006 – 2016) bol v EÚ-28 ako celku zaznamenaný rast o 2,4 percentuálneho bodu (pozri obrázok 1). Na druhej strane podiel obyvateľov vo veku menej ako 15 rokov na populácii krajín EÚ-28 klesol o 0,4 percentuálneho bodu. (Zdroj - vedanadosah.sk)

reprofoto graf (@vedanadosah.sk)


 

Pozn. red. HD: Ani podľa grafu nemá Igor Matovič pravdu (eufemizmus) a dlho mať v tomto ešte nebude.

Matovič sa povyhrážal cez Facebook a ministerstvo hneď zrušilo očkovanie osôb pod 18 rokov
01 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová

Nepravda 2

"Ako sa to stalo? Od revolúcie nám klesla tak výrazne pôrodnosť, že ak porovnáme počet detí, ktorý sa narodil - s pôrodnosťou v roku 1989, nenarodilo sa nám viac ako 600 tisíc detí, ktoré nám budú veľmi chýbať." Píše síce Matovič, ale nepíše, koľko ľudí ušlo pred našimi vládami, aj tou jeho, do zahraničia.


"To znamená, že postupne budú medzi dôchodcov pribúdať húfy Husákových detí, ale medzi pracujúcich bude pribúdať výrazne menej mladých ľudí, a to je z pohľadu verejných financií zásadný problém.
Inak - na čím ďalej viac dôchodkov bude zarábať čím ďalej tým menej zamestnancov. Ups." UPS, a čo tak sa pozrieť na emigračnú vlnu, pán Matovič?



Oponujeme faktami

"Podľa novej štúdie organizácie LEAF prišlo Slovensko z dôvodu úniku mozgov o 2,2 percent hrubého domáceho produktu na obyvateľa ročne, výrazné množstvo investícií, ale aj o potenciálne zlepšenie kvality politických a verejných inštitúcií. Každý emigrant stojí štát cez 50 tisíc eur. Slovensko má problém s odlivom mozgov. Podľa údajov z Centrálneho registra poistencov odišlo zo Slovensko za posledných 15 rokov viac ako 300 000 občanov, medzi ktorými boli nadpriemerne zastúpení ľudia s vysokoškolským titulom a mladší ako 30 rokov." Píše zas startitup.sk.

Mazurek Matovičovi: Zruinovali ste štát, zničili ste spravodlivosť, pošliapali ústavu a z ľudí urobili otrokov
Milan Mazurek stihol v dvojminútovej faktickej poznámke zhrnúť Igorovi Matovičovi všetko, čo jeho vláda za rok vlády. A málo toho nebolo. Mazurek reagoval na chvastúnske vystúpenie bývalého premiéra v pléne, kde sa Matovič chválil úspechmi.... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Petra Demková

Nepravda 3

"Čo to znamená? A ako to riešiť?" Pýta sa Igor Matovič.  "Ak vychádzam z predpokladu, že cesta vyšším zadlžením bude zarúbaná, migrantov nechceme, kradnúť sa nebude a šetriť už nebude kde, tak jediný zdroj na financovanie viac dôchodkov z menej miezd budú vyššie dane a odvody. To však následne môže zo Slovenska vyhnať ešte viac ľudí. Hmm, Hlava 22." Zároveň si odpovedá.



Čo tak nevyhadzovať milióny hore komínom?

Čo tak zamyslieť sa nad miliónmi, ktoré stála operácia Spoločná zodpovednosť? Čo tak zamyslieť sa nad miliónmi, ktoré stáli milióny AG testov? čo tak zamyslieť sa nad zbytočnými inštitúciami štátu, nad transparentnosťou, korupciou, nad princípoch "naše iba našim? - Pýta sa tentoraz redakcia HD.
Pokúsme sa a začnime predčasnými voľbami!

"... alebo sa pokúsime o zázrak v poslednej chvíli a urobíme si zo Slovenska krajinu, kde sa mladí nebudú báť založiť si rodinu. Kde rodina sa nebude báť prijať ďalšie dieťa. Kde dobehneme zameškané."


 Píše na záver statusu Igor Matovič. A dodáva, že "ja pripravím plán finančný a vy zatiaľ nezabúdajte na podstatné - milujte sa a množte sa."


(Medzititulky red. HD.)

V Matovičovej a Naďovej akcii Spoločná zodpovednosť zrejme dochádzalo k trestnej činnosti
Ignorovanie GDPR alebo inak - zneužitie osobných údajov. Počas operácie Spoločná zodpovednosť, teda dobrovoľne povinného špárania si nosov na sklonku minulej jesene dochádzalo k úniku osobných údajov. Nejde o nedbalosť. Je to totiž trestný... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Ivan Brožík