Mazurek Matovičovi: Zruinovali ste štát, zničili ste spravodlivosť, pošliapali ústavu a z ľudí urobili otrokov
01 | 05 | 2021 I Petra Demková

Milan Mazurek stihol v dvojminútovej faktickej poznámke zhrnúť Igorovi Matovičovi všetko, čo jeho vláda za rok vlády. A málo toho nebolo. Mazurek reagoval na chvastúnske vystúpenie bývalého premiéra v pléne, kde sa Matovič chválil úspechmi.



Matovič vystúpil v pléne. Chyby si nepriznal

Igor Matovič v piatok, v posledný aprílový deň, v rámci predkladania nového programového vyhlásenia vlády, vystúpil v pléne národnej rady a svojím povestným štýlom – chvíľami trasúcim sa hlasom, chvíľami tesne pred záchvatom plaču, chvíľami rozhodný a tvrdý, zhrnul svoje vládnutie. Samozrejme, že sám seba hlavne chválil. Žiadne chyby si nepripustil, za celoplošným testovaním si aj naďalej stojí. Okrem toho vyklopil vlečku hnoja na každého, kto si mu za uplynulý rok dovolil oponovať.

Matovič v parlamente rozdával známky. Blaha zase označil Hegera za jeho zaľúbenú sekretárku
30 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová


To nenechalo chladným Milana Mazureka z Republiky. Ten tiež neostal svojej povesti nič dlžný a svoje rečnícke schopnosti predviedol v plnej sile. Najprv pripomenul Matovičovi jeho nikdy nekončiace vyplakávanie, ako mu každý ubližuje. „Ale pritom sám, vlastným pričinením, sa stal najnedôveryhodnejším premiérom v dejinách našej vlasti,“ pripomenul Mazurek.

Mladý politik si všimol, že Matovič si v príhovore v pléne parlamentu nepriznal žiadnu chybu a stále len poukazoval na iných. „Po celom tom fiasku, po tej katastrofe, ktorú predstavila vláda Igora Matoviča počas celého roka, bude hovoriť o úspechoch a chváliť nejakých ľudí, ktorým sa údajne podarilo pre Slovensko urobiť niečo pozitívne,“ krútil hlavou Mazurek.
Zruinovali ste štát a z ľudí urobili otrokov

Podľa neho je pravda o Matovičovej vláde úplne iná. „Zruinovali ste celý štát, zničili ste spravodlivosť, urobili ste to, čo nedokázal ešte nikto pred vami. Úplne ste pošliapali ústavu a zakopali ju do prachu, z ľudí na Slovensku ste urobili otrokov, ktorí sa musia povinne plošne testovať. Jediný štát na svete zaviedol takéto choré diktátorské pravidlá. Možno ste sa inšpirovali niekde v Severnej Kórei; nemalo to žiaden význam,“ povedal Mazurek.

Matovič sa opäť vyhráža. Tentoraz ministerstvu zdravotníctva „patričnými a nemilosrdnými následkami“!
Igor Matovič prišiel o svojho obľúbenca a chránenca Mareka Krajčího, a tak si už dovoľuje kopať aj do rezortu zdravotníctva. Hoci už nie ako premiér, ale ako minister financií! Svedčia o tom aj jeho slová v statuse na sociálnej... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Podľa poslanca spôsobilo plošné testovanie, ktoré nemalo žiaden význam, najvyšší mieru úmrtí a hospitalizácií na svete na počet obyvateľov. „Aj napriek tomu stále trváte na tom, že je to dobrý nápad! A stále to na ľudí tlačíte! Zobrali ste ľuďom práva, pomohli ste bankám, dali ste im miliardy eur! Pomohli ste im zdierať ľudí a zarobiť neskutočné peniaze!“ rozohnene kričal Mazurek.
Slovákom nič, zahraničným reťazcom a bankám veľa

„Reťazcom – zahraničným, ste na Slovensku umožnili Eldorádo, zatiaľ čo malých slovenských podnikateľov ste zruinovali na úplné dno a nedali im žiadnu adekvátnu pomoc. A dnes hovoríte o zvyšovaní daní, DPH a pritom vaši poslanci, títo vaši ľudia, za ktorých sa môžete hanbiť, ktorí tu békajú ako stádo oviec, pretože to v skutočnosti sú, vás tu budú chváliť!?“ hneval sa poslanec.

„Pravda je taká, pán Matovič, že Slovensko vás nenávidí; a nenávidí vás za to, že ste ho dostali na úplné dno,“ zakončil rozohnený prejav Milan Mazurek.

Blaha: Štát sa vykašľal na ľudí, iba im bral slobodu, a tak sa aspoň ospravedlňte za tých 11-tisíc mŕtvych (VIDEO)
Jeden z najväčších kritikov súčasnej koalície je podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Aj on vystúpil v parlamentnej rozprave. Skritizoval slová predsedu parlamentu Borisa Kollára. Svoje vystúpenie umiestnil vo videu na sociálnej sieti. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik