Matovič v parlamente rozdával známky. Blaha zase označil Hegera za jeho zaľúbenú sekretárku
30 | 04 | 2021 I Aneta Leitmanová
Igor Matovič v parlamente rozdával známky. Rozprával o tom, na akých ministrov vlády je hrdý. Poslanec Smeru Ľuboš Blaha na to reagoval replikou, že "konečne vystúpil skutočný premiér". A pridal bonmot o zamilovanej sekretárke, informuje TASR.

Matovič sa ospravedlnil v pléne parlamentu všetkým, ktorých sa počas pôsobenia vo funkcii predsedu vlády dotkol. Vraj ho "do nepríčetna" privádzala ľahostajnosť niektorých k potrebe ochrany životov a zdravia ľudí. "Verím, že väčšina z vás by konala rovnako," povedal.

Naď zas urobil zo Slovenska bojové pole. Budúci týždeň budeme ako na fronte
Ministerstvo obrany SR upozorňuje obyvateľov Slovenska. V období od 3. do 9. mája 2021 je cez územie SR plánovaných dvadsaťštyri cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl. Minister Naď zas urobil zo Slovenska bojové... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


Počas diskusie k programovému vyhláseniu vlády Matovič uviedol, že je hrdý na viacerých ministrov. Opätovne kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú za jej vyjadrenia počas pandémie aj opozíciu. Vyčítal jej, že za uplynulý rok od nej počul len minimum vyjadrení nabádajúcich ľudí, aby sa chránili a pomohli vláde.

Matovič tvrdí, že je hrdý na ministerku investícii a informatizácie Remišovú za to, ako narába s eurofondami. Hoci v zlomovej situácii "stála na opačnej strane". Pochválil aj exministra financií a nového premiéra Hegera , ministra dopravy Doležala, Krajniaka za činnosť na ministerstve práce či Budaja ako šéfa rezortu životného prostredia.

To už aké nezmysly so Sputnikom ide minister financií podsúvať ľuďom? Pýta sa Alojz Hlina
Alojz Hlina sa ešte ako predseda KDH pred voľbami rozhádal s Igorom Matovičom. Nečudo, že mu teraz neodpustí takmer nič. Aj preto mu v statuse vytkol veci okolo vakcíny Sputnik, ktorými sa minister financií podľa neho opäť poriadne... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Matovič vyslovene ocenil aj "čistky", ktoré z pozície ministra vnútra zabezpečuje Mikulec tým, že dal slobodu konať kľúčovým ľuďom a vyšetrovateľom. Dodal, že je hrdý aj na ostatných členov vlády, ktorí si "niekto viac a niekto menej" svoju prácu vykonávajú dobre.

"Konečne vystúpil skutočný premiér. Keby ste videli, ako sa zaľúbene na vás pozerala vaša sekretárka - pán Heger," reagoval na Matovičovo vystúpenie poslanec Smeru Blaha. Vyhlásil, že táto vláda premenila Slovensko na veľký koncentračný tábor. Matoviča obvinil, že môže za nedostatok liekov na Slovensku, "zbabraný" nákup Sputnika, vulgarizáciu slovenskej politiky, nárast nenávisti i za to, že ľudia a firmy nedostali štátnu pomoc.

Harabin podáva trestné oznámenie na Kolíkovú za nerešpektovanie verdiktu súdov
Štefan Harabin sa fakt asi naštval. Podáva trestné oznámenie. A nie na hocikoho. Rovno na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, ktorá podľa neho ignoruje verdikty súdov. Harabin dokonca podal návrh na vykonanie exekúcie. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Ivan Brožík