Za návrhom na COVID pasy stoja Gréci, ktorí si chránia svoje záujmy, tvrdí právnička Laššáková
30 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zavádzanie COVID-pasov kritizujú mnohí, vrátane členských štátov Európskej únie. Slováci nie sú výnimkou. Medzi kritikov patrí aj právnička Judita Laššáková, odborná asistentka Miroslava Radačovského v europarlamente, ktorá to otvorene vyjadrila v statuse na sociálnej sieti.


Za COVID pasmi stojí podľa Laššákovej v EÚ najmä Grécko, ktoré si tým chce chrániť svoju ekonomiku. Je totiž závislé najmä na turizme, ktorý si chce týmto chrániť. Že tým diskriminuje druhých? No a čo? Účel svätí prostriedky. Judita Laššáková to v statuse pomenovala síce drsne, ale úplne jasne.
Ako bojovať proti nezmyslu z Grécka: Neísť tam na dovolenku!

„Nápad s Covid-pasmi prinieslo na pôdu EÚ Grécko. Prečo? Lebo si chráni svoje obchodné záujmy. Týmto fašistickým (áno, čítaš dobre - fašistickým; ba možno aj nacistickým!) nezmyslom, nástrojom selekcie „dobrých“ a „zlých“ chcú Gréci zabrániť tomu, aby im skrachovala ďalšia turistická sezóna.

Francúzski odborníci bijú na poplach: Je potrebné zastaviť všetky očkovania proti korone! (AKTUALIZOVANÉ)
Francúzske centrum pre hodnotenie liekov CTIAP (Centre Territorial d'Information Pharmaceutique d'Avis) dospelo k záveru, že všetky štyri vakcíny proti COVIDu používané vo Francúzsku by mali byť okamžite zastavené. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vraj je to biznis? Je!

Vraj je to pomalé, ale isté zavádzanie apartheidu? Je! Ako proti tomu bojovať? Napríklad necestovať do Grécka na dovolenku…,“ píše hneď v úvode právnička, podľa ktorej boli proti COVID pasom hlavne Rumunsko a Francúzsko.

„Prečo? Pretože práve tieto dva národy dokázali za svoju slobodu platiť krvou. A to doslova! Áno, viem, hlavne v Bukurešti. Mnohí občania hlavne Rumunska na to upozorňovali emailami europoslancov,“ uvádza Laššáková a dodáva, že každý poslanec Európskeho parlamentu zastupuje záujmy všetkých občanov EÚ.

„Toto je odkaz europoslancom, ktorí hlasovali za zavedenie COVID pasu,“ píše ďalej Laššáková, ktorá v závere dodáva: „Ako ukázať solidaritu s Rumunskom, ktoré ani v roku 1968 nepodporilo vstup vojsk Varšavskej zmluvy do Československa s jeho okupáciu? Ísť na dovolenku do Rumunska! Ak sa malí nespoja, vyhrajú veľkí.“

Slovensko sa po výzve EÚ intenzívne pripravuje na zavedenie COVID pasov, vyhlásil Heger
Slovensko sa intenzívne pripravuje na zavedenie digitálneho zeleného preukazu, takzvaného COVID pasu. Povedal to predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) v utorok po rokovaní so šéfmi Európskej komisie a Európskej rady Ursulou von der Leyenovou a... Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR