Francúzski odborníci bijú na poplach: Je potrebné zastaviť všetky očkovania proti korone! (AKTUALIZOVANÉ)
30 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Francúzske centrum pre hodnotenie liekov CTIAP (Centre Territorial d'Information Pharmaceutique d'Avis) dospelo k záveru, že všetky štyri vakcíny proti COVIDu používané vo Francúzsku by mali byť okamžite zastavené.


Žiadna zo štyroch vakcín nie je bezpečná, ani účinná. Všetky dostali „len“ mimoriadny súhlas s nedostatočnými klinickými podkladmi. CTIAP preto požaduje ich okamžité zastavenie, informuje neopresse.com.


CTIAP je nezávislé regionálne centrum na hodnotenie liekov. Všetky očkovania proti COVIDu považuje za problematické. Použité výrobné procesy sú nové, rovnako ako obsiahnuté pomocné látky, ktoré by sa podľa tímu expertov verejnej nemocnice Cholet v západnom Francúzsku mali považovať za „nové látky“, uvádza CTIAP.


Aktualizované dňa 16.5.2021 o 21:40


Nezávislý overovateľ faktov, agentúra AFP, označila túto správu za nepravdu. Výhrady prezentované v článkoch neboli podľa zistení AFP oznámené „tímom expertov“, ale nemocničným lekárnikom z francúzskeho mesta Cholet, ktorý šíril viacero zavádzajúcich tvrdení o očkovaní. Nemocnica v meste Cholet sa od tvrdení dištancovala, pre AFP jej zástupcovia uviedli, že viac ako 70% zamestnancov nemocnice je už zaočkovaných.

Weis varuje: Po vakcíne Pfizer je až 8-násobne vyššia šanca nákazy juhoafrickým variantom!
Situácia s vakcínami a najmä rozličnými množiacimi sa mutáciami na koronavírus je pomerne neprehľadná. Vedci síce odporúčajú očkovanie, lenže práve proti novým mutáciám sú niektoré vakcíny málo účinné. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Len predbežné schválenia

Pod vedením farmaceutky Dr. Catherine Fradeovej výskumný tím pracuje s verejnými údajmi Európskej liekovej agentúry (EMA), ktoré zverejnila o vakcínach od spoločností Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca a Johnson & Johnson. Všetky štyri vakcíny sú schválené len dočasne na základe naliehavej  potreby, a nie na základe klinických dôkazov o bezpečnosti a účinnosti.


AFP však uvádza, že všetky štyri spomínané vakcíny boli registrované v rámci autorizácie Európskou liekovou agentúrou (EMA), čo znamená, že výsledky klinických skúšok vakcín boli vyhodnotené ako dostačujúce na spustenie vakcinácie.


EMA pri autorizácii skúma, či je daná očkovacia látka bezpečná, efektívna a kvalitná - pri vakcínach na Covid-19 bol dodržaný rovnaký postup ako pri iných očkovacích látkach. Rovnako ako pri iných schválených vakcínach či liečivách, aj v prípade vakcín proti Covid-19 sa berie do úvahy riziko nežiaducich účinkov, ktoré je však výrazne nižšie ako benefit očkovania.



Málo informácii o dlhodobých vedľajších účinkoch

Všetky vakcíny sú navyše predmetom štúdií, ktoré potrvajú minimálne do roku 2024. V súčasnosti nie je k dispozícii veľa informácií o dlhodobých vedľajších účinkoch vakcín, aj keď už boli pozorované krátkodobé vedľajšie účinky vo forme závažných krvných zrazenín a úmrtí.


AFP uvádza, že ako píše EMA, podmienečná registrácia vakcín umožňuje „regulátorom schváliť vakcínu rýchlo a pragmaticky vtedy, keď existuje naliehavá potreba“. Avšak aj podmienečná registrácia garantuje, že schválená vakcína „spĺňa prísne európske štandardy na bezpečnosť, účinnosť a kvalitu“.



Najprv dokončenie štúdií, potom očkovanie

V tejto súvislosti CTIAP varuje, že všetky vakcíny sú už na trhu a aktívne sa nimi očkuje ešte pred preskúmaním kvality účinnej látky a hotového produktu. Všetky výrobné laboratóriá by mali mať lehoty na predloženie súvisiacich štúdií. Očkovanie veľkej časti svetovej populácie sa však začalo skôr, ako bolo možné štúdie dokončiť.


V Izraeli prudko rastie úmrtnosť po očkovaní Pfizerom. "Je to nový holokaust," tvrdia odborníci
Izrael veľmi rýchlo zaočkoval najvyššie percento svojej populácie experimentálnymi vakcínami proti Covidu. Izraelská vláda totiž uzavrela dohodu so spoločnosťou Pfizer o zabezpečení miliónov dávok ich vakcín. A počet úmrtí po očkovaní rapídne... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Ako používanie nového auta bez kontroly bŕzd a bezpečnostných systémov

Správa predstavuje zaujímavú paralelu medzi výrobou vakcín a výrobou automobilov. Pýta sa, či by sme si vedeli predstaviť spustenie výrobnej linky na nové auto a jeho uvedenie na trh bez toho,  aby sa ukončili štúdie kvality každej z jeho častí a motora vrátane bezpečnostných komponentov, ako sú brzdy a elektrické systémy.


Logická odpoveď by bola záporná. Tak prečo by sme to mali robiť s vakcínami, ktorými sa už očkujú ľudia na celom svete?



Dočasné povolenia treba zastaviť či anulovať

Správa uzatvára: „Zdravý rozum by dokonca diktoval, že vo všetkých krajinách, kde sa tieto vakcíny proti COVID-19 už uviedli na trh, by mali  všetky takto vydané šarže okamžite stiahnuť a bezodkladne zastaviť či dokonca anulovať všetky dočasne vydané schválenia, uzatvára neopresse.com.


Chmelár: Je šialené, keď svetovú virologickú špičku prirovná pisálek z denníka N k podomovým predajcom hrncov
"A tomuto niekto hovorí seriózna tlač?" pýta sa na úvod svojho statusu na facebooku politický analytik Eduard Chmelár. Naráža tak na komentár redaktora denníka N, ktorý napísal, že podomoví predajcovia hrncov sú dôveryhodnejší, ako ruský výrobca... Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Michal Filek