Samuel Marec: K znameniam zverokruhu pribudlo ďalšie. Matovičovo - ublíženec
30 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Viete, aké je Igor Matovič znamenie? Ublíženec!" Citát - Samuel Marec.


Glosátor a fejtonista Samuel Marec na sociálnej sieti najnovšie napísal: "Keďže každý premiér má svojho Kolesíka, s potešením som si prečítal rozhovor so šéfom poslaneckého klubu OĽaNO Šipošom. I narazil som na tri legendy." Poďme si spolu tie tri legendy z pohľadu autora prebrať.

Reprofoto status FB (@Samuel Marec)

IGOR NIE JE PRILEPENÝ NA STOLIČKU

"Potom sa to ešte opakuje vo forme ´nezáleží mu na funkciách´ a známe sú aj varianty ´štátnický počin´ a ´obetoval sa´. Je pritom v zásade jedno, ako si to hagiografi naformulujú, stále je to klamstvo." Píše Samuel Marec.
MINISTER VŠETKÉHO A NIČOHO

"Štátnický počin je úplne niečo iné, nie keď sa z premiéra stane minister financií. No a to, ako Igor nie je prilepený na stoličku (a nezáleží mu na funkciách) dokázal presne tým, že sa z premiéra… stal minister financií (a odvtedy je ministrom všetkého a ničoho zároveň). Chlapi, veď dobre, bájky, ale aspoň úplne hlúpo neklamte."

"Táto gubernia je už psychiatrické oddelenie," píše Samo Marec
"Igor Matovič - minister vecí, ktoré sa mu chce riešiť". Publicista Samo Marec. Aj o tom, že na Slovensku "žijeme na psychiatrickom oddelení". Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

IGOROVI BOLO UBLÍŽENÉ

Samuel Marec pokračuje v téme, ktorá je obsahom jeho statusu na sociálnej sieti: "Túto legendu mám rád, lebo Igora vyzdvihuje v celej jeho veľkosti. Igorovi bolo ublížené, ale on sa nad to (pre Slovensko) povzniesol a urobil štátnický počin. Trt a dva orechy. Nikto Igorovi neublížil. Sám to tisíckrát pokúšal a na tisícprvý pokus sa mu podarilo vmanévrovať do situácie, ktorá už nebola udržateľná. To nie je tak, že mu chrbticu (čo?) zlomila tlačovka niekde na letisku. To bola len čerešnička na torte celoročného skúšania, že čo sa ešte dá. No a toto sa už nedalo."

"Igor ubližoval len sám sebe, popritom nám všetkým a hnevať sa môže len sám na seba. A my naňho tiež. Ale on sa hnevá na nás a my by sme sa mu asi mali ospravedlniť. No, veď ublíženec." Dupľuje autor Marec.

Reprofoto status FB (@Samuel Marec)

SPUTNIK BOL KOMUNIKAČNÉ NEDOROZUMENIE

"Toto je opäť veľmi nežný pohľad na realitu, ktorého je schopný len Kolesík. Sputnik je kolosálny clusterfuck, ako hovoria v Čadci. A rekapitulovať ho už ani nemá zmysel, lebo to je práca pre orgány činné v trestnom konaní. Len povedzme, že stále nevieme, koľko, čoho a za koľko sme doviezli. Nevieme, čo teraz s tým, čo je v Maďarsku, čo je v Rusku (a prečo), kto za to zaplatil, koľko a či vôbec. Netušíme, kedy a ako ním vôbec budeme očkovať a čo to celé znamená. A popritom sme poslúžili Rusom."

"Ak niekto toto nazve komunikačným nedorozumením, tak bombardovanie Drážďan bol vyhliadkový let, prisahám." Končí úvahu na sociálnej sieti Samuel Marec.

(Druhý medzititulok red. HD.)

Samo Marec partičke z OĽaNO: Vy nie ste štát, vy ste AG test!
Otvorený list Obyčajným ľuďom napísal najnovšie aj prekladateľ a publicista Samo Marec. Prehovoril v ňom hlboko do duše politikom tejto strany či hnutia. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Ivan Brožík