Blaha: "So Sputnikom je to ako so socializmom. Najviac na oba nadávajú tí, čo ho nezažili"
29 | 04 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Blaha prirovnal vakcínu Sputnik V k socializmu. Spája ich totiž nenávisť k Rusku. Myslí si, že dokiaľ tu bude prítomná, dovtedy budú zomierať ľudia. A Slovensko nebude slobodné. Napísal to v najnovšom statuse na sociálnej sieti. 





V krajinách, kde Sputnik používajú, nehlásia žiadne problémy. V krajinách, kde ním neočkujú, všetci len nadávajú. Myslí si podpredseda SMER-u. Je to vraj presne ako socializmus - najviac v ňom "trpeli" detičky hamburgerov, ktoré sa narodili po roku 1989.


"A ešte jednu vec majú Sputnik a socializmus spoločné - ten pravý dôvod, pre ktorý ich na Západe kritizujú, je v skutočnosti nenávisť voči Rusku. Obyčajný rasizmus. Nič iné. Nenávidia Slovanov, nevedia sa zmieriť s tým, že im nejaký slovanský národ neslúži."


A, samozrejme, aj konkurencia. Američania, podľa Blahu, urobia všetko preto, aby konkurenčný Sputnik zlikvidovali. Lobujú v Brazílii, lobujú na Slovensku, lobujú všade.


"Po prvé, geopoliticky nemôžu dovoliť, aby Rusko zachraňovalo životy. Nesedí to do propagandy o zlom a zaostalom Rusku. Po druhé, americký Pfizer sa potrebuje zbaviť konkurencie."


Len za minulý rok, hovorí poslanec, mal Pfizer zisky cez 9 miliárd dolárov, tento rok je odhad zhruba 4 miliardy. Ide o ohromné peniaze - a Washington si svoje korporácie vždy chránil.



"Nezáleží im má životoch, ide o moc a peniaze. Dokým tu bude nenávisť voči Rusku, dovtedy budú umierať ľudia. Dovtedy nás budú zotročovať. A dovtedy Slovensko nebude slobodné. Spoločne proti rusofóbii, spoločne proti vymývaniu mozgov!" uzavrel Ľuboš Blaha.


Elitný exvyšetrovateľ Šátek kladie verejne závážné otázky ministrovi Lengvarskému
Prečo, kto, akým spôsobom, z akých dôvodov, je si minister vedomý? To je stručný opis otázok Jozefa Šáteka. Týkajú sa "nášho" Sputnika v Šarišských MIchaľanoch. Adresuje ich ministrovi zdravotníctva, MUDr. Vladimírovi... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Ivan Brožík