Elitný exvyšetrovateľ Šátek kladie verejne závážné otázky ministrovi Lengvarskému
28 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Prečo, kto, akým spôsobom, z akých dôvodov,  je si minister vedomý? To je stručný opis otázok Jozefa Šáteka. Týkajú sa "nášho" Sputnika v Šarišských MIchaľanoch. Adresuje ich ministrovi zdravotníctva, MUDr. Vladimírovi Lengvarskému.


Preberme si v konkrétnom znení otázky Jozefa Šáteka ministrovi Lengvarskému tak, ako ich formuloval v statuse na sociálnej sieti.

Reprofoto FB (@Jozef Šátek)

Prečo minister nevydal vakcínu

"Prečo minister zdravotníctva Lengvarský nevydal zo skladu v Šarišských Michaľanoch vakcínu Sputnik V. Tú, ktorú mali podľa pokynov ruskej strany odviesť kamióny do Maďarska. Malo sa stať  po tom, čo ruská strana odstúpila od zmluvy a vrátila nám po lehote splatnosti uhradenú kúpnu cenu. Čím sa fakticky vakcína nestala majetkom SR ale ostala v majetku RF?" Znie prvá otázka Jozefa Šáteka.

Šátek: Krajčí zaradil ohrozených ľudí 65+ na koniec zoznamu. Črtá sa jeho trestnoprávna zodpovednosť
"Krajči už mal odísť z funkcie koncom roka 2020! Terajšiu zmenu ním sprznenej očkovacej stratégie urobil pod tlakom verejnosti a pre vrastajúci strach a obavy." Myslí si Jozef Šátek. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Kto povolil odovzdať 600 vzoriek?

"Kto povolil za SR ruskej strane odovzdať 600 vzoriek vakcíny uskladnenej v Šarišských Michaľanoch? Akým spôsobom bude realizovaná kontrola, že budú podrobené skúškam práve tieto vzorky?"
Ako to ošetrili zmluvne?

Jozef Šátek sa pýta ďalej: "Akým spôsobom bolo toto zníženie počtu vakcíny odovzdanej ruskej strane ošetrené v zmluve o kúpe vakcíny? Teda či bol v súčasnej dobe uzatvorený dodatok k pôvodnej zmluve?
Akú relevanciu majú pre ministra výsledky skúšok?

"Akú relevanciu majú pre ministra Lengvarského a jeho následné rozhodnutie o prípadnom pripustení vakcíny Sputnik V do očkovacieho procesu výsledky odobratých a laboratórne vyšetrených vzoriek v ruských laboratóriách? Ani tieto nemajú odbornú spôsobilosť vyžadovanú EMA v rámci EÚ?"

Šátek: Matovič diletantsky zatiahol Slovensko do medzinárodných právnych problémov
"Igor Matovič môže básniť, o čom chce, smerodajné sú podmienky uzatvorenej zmluvy o nákupe Sputnika V, ktorú on, bohužiaľ, ani nečítal. Pozeranie sa do očí a potriasanie si rukami nikoho k ničomu právne nezaväzuje." Vracia sa k právnemu aspektu... Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Prečo?

"Z akých dôvodov potom minister Lengvarský pripustil, že sa budú vzorky vakcíny kontrolovať v ruských laboratóriách? Čím sa rapídne skracuje doba exspirácie vakcíny /jún 2021/a zvyšuje sa predpoklad prípadnej vysokej materiálnej škody?"
Zodpovednosť nielen politická

"Je si vedomý minister Lengvarský, že za tento postup a vznik prípadného škodlivého následku na majetku bude musieť zobrať osobnú zodpovednosť a to nielen politickú?"
Aký vplyv bude mať Brazília?

"Aký má dopad rozhodnutie brazílskej "ŠÚKL" o odmietnutí očkovať ruskou vakcínou Sputnik V pre značnú "rizikovosť" na konečné rozhodnutie ministra Lengvarského?" Pýta sa na sociálnej sieti ministra zdravotníctva Lengvarského exvyšetrovateľ Jozef Šátek.

(Medzititulky red. HD.)

Šátek: Slovensko by sa malo prestať zosmiešňovať a nevytvárať bizarnú funkciu pre neschopného politika
"Politici i novinári si už začínajú zvykať na myšlienku, že by premiér Igor Matovič mohol preskočiť zo svojho kresla do zatiaľ imaginárnej funkcie vicepremiéra vlády proti korupcii. Začíname stonásobné opakovanie hlúposti, aby sa to stalo na konci... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Ivan Brožík