To zabolí, ruská diplomatka Čechom aktuálne pripomenula ich Karla Čapka
28 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Ruské ministerstvo zahraničia komentovalo vyhlásenie českých orgánov, ktoré sa poďakovali Veľkej Británii, Estónsku, Lotyšsku a Litve za solidaritu pri diplomatickej konfrontácii s Moskvou.


"Reakciu na svojom Facebooku zverejnila oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničia Maria Zacharová. Zároveň si spomenula na slová českého spisovateľa Karla Čapka a adresovala ich Čechom." Informuje portál eadaily.com.
Podobenstvo s kobylkami

"Kobylky sú prírodnou katastrofou, aj keď samy o sebe nie sú vôbec nebezpečné." To isté ... “- citovala klasika českej literatúry Zacharová.

V statuse následne napísala, že si už presne nepamätá koniec citátu a vyzvala čitateľov, aby ho doplnili „sami“. Tí, ktorí reagovali na jej výzvu dopísali:  „To isté platí pre hlupákov“.

Pripomeňme, že Karel Čapek je najznámejší český spisovateľ. Jeho najslávnejšie hry a romány vyšli v 30. rokoch minulého storočia.
Ruský vtipný sarkazmus ako odpoveď na nenávisť

Český minister zahraničia Jakub Kulhánek sa predtým poďakoval pobaltským krajinám za solidaritu v situácii s Ruskom. Napísal o tom na svojom Twitteri .Mária Zacharová na to reagovala konštatovaním, že zamestnanci veľvyslanectiev pobaltských krajín v Moskve už môžu začať rozhodovať, kto z nich bude vyhostený z Ruskej federácie.

 

Moskva obvinila Bratislavu z pseudosolidarity s Prahou: "Naša odpoveď príde čoskoro!"
23 | 04 | 2021 | Diana Zaťková