Špekulanti ponúkajú dôchodcom stovky eur, aby sa dostali k vakcíne!
28 | 04 | 2021 I René Skalný

Na inzertných portáloch sa stále častejšie objavujú podozrivé inzeráty. "Dobrodincovia" ponúkajú dôchodcom starším ako 70 rokov sprevádzanie na očkovanie spojené s odvozom, či pozvaním na kávu. Nezriedka rovno inzerujú sumu vo výške sto eur. Prečo to robia?


"Ponúkam pomoc s registráciou a doprovodom na očkovacie miesto. Odmena istá". Takto znie len jedna z mnohých desiatok inzerátov na najväčšiom slovenskom inzertnom webe. Upozorňuje facebooková skupina Menej štátu.

"Spomínate si na slová kaviarne? Vakcínu nemôžeme prenechať trhu, lebo to bude chaos, bude sa za ňu platiť prehnané sumy a dostanú sa k nej len vyvolení a papaláši." Komentuje stránka najnovší trend. Ako ďalej úvádzajú:

Od štvrtka sa na očkovanie môže prihlásiť takmer každý, možnosť výberu vakcíny nebude
V systéme očkovania prichádzajú veľké zmeny. Aplikácia Čakáreň, ktorá slúži na virtuálnu registráciu záujemcov o očkovací termín, bude od štvrtka otvorená aj pre osoby staršie ako 16 rokov. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír... Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | René Skalný

"A tak sme to nechali na štát a:

- Je to nevídaný, skutočne epický chaos.

- Vyvolení papaláši a politickí paraziti sa dostali ako prví, zatiaľčo ostatní skapíňali.

- A už sa za ňu platia aj prehnané sumy ak ju chcete skôr.

Čo myslíte, bude to ponaučenie do budúcnosti, že štátu netreba nechávať nič dôležité na zodpovednosť?" Pýta sa na záver administrátor.

Nie je teda tajomstvom, že spomínaná "pomoc" nie je nič iné, ako praktická cesta, ako sa prednostne dostať k vakcíne. Pravidlá totiž donedávna umožňovali, aby sa spolu s rizikovou skupinou zaočkoval aj ich sprievod.


Kým časť populácie by sa nedala očkovať za žiadnych okolností, sú medzi nami ľudia, ktorí sú ochotní svojím spôsobom zneužiť starších ľudí, aby sa takpovediac "predbehli v rade".


Každopádne, špekulantov iste poteší vyjadrenie ministra zdravotníctva, ktorý nedávno avizoval, že vakcinácia bude po novom umožnená v podstate všetkým záujemcom nad 16 rokov.