Poslanec Taraba: Slovensko ako štát nefunguje, súdy ignorujú žaloby vo veci ochrany ľudských práv
28 | 04 | 2021 I Ivan Brožík


Základné ľudské a občianske práva a slobody. vynucovanie ich dodržiavania od štátu by mali zabezpečovať súdy. Aká je však už dlhodobo situácia na Slovensku? "Inštitúcie, ktoré mali chrániť základné práva a slobody, tak očividne nerobia." Citát - poslanec NR SR Tomáš Taraba.


Svoj výrok podkladá Tomáš Taraba aj podrobnejšími úvahami na sociálnej sieti.

Vláda ide pomáhať ľuďom psychoporadenstvom. "Zaplaťte radšej ich účty!" odkazuje Taraba
Mnohí odborníci varovali pred následkami protipandemických opatrení. Tvrdili, že budú omnoho väčšie, ako škody, ktoré napácha vírus. Ich prognózy sa, žiaľ, naplnili a dnes Slováci zažívajú pandémiu psychických problémov. A čo robí vláda? Nie,... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Robert Bačinský








Reprofoto FB (Tomáš Taraba)




Ticho čakajú

"Čašníčky majú za úlohu kontrolovať zdravotnú dokumentáciu - vyhodnocovať či máte alebo nemáte negatívny test. Pred 3 mesiacmi som podal na súd žalobu práve v tejto veci, aby neoprávnené osoby nemohli vyžadovať od ľudí zdravotnú dokumentáciu. Do dnešného dňa súd nerozhodol."



Ústavný súd mlčí

"V decembri sme podali viacerí poslanci žalobu na ústavný súd po tom, čo v skrátenom legislatívnom konaní koalícia rozhodla, že ústavný súd nebude môcť vykladať ústavné zákony."


"Napriek tomu, že predseda ústavného súdu hovoril, že koalícia vytvára predpoklad na demontáž demokratického zriadenia, ústavný súd nám ani nedal vedieť, či danú žalobu poslancov prijal na pojednávanie." Informuje verejnosť Tomáš Taraba.


Akcia a reakcia

"Slovensko ako štát prestal fungovať. Inštitúcie, ktoré mali chrániť základné práva a slobody, tak očividne nerobia. 600 000 podpisov je silným odkazom a verím, že ten najsilnejší odkaz Slováci vyšlú počas referenda." končí svoj status Tomáš Taraba.


Národ je s touto vládou nespokojný bez ohľadu na stranícku príslušnosť, tvrdí Taraba
Opozícia už niekoľko mesiacov zbiera podpisy pod vyhlásenie referenda. Najviac sa do toho „vložili“ Smer-SD, Hlas-SD a aj mimoparlamentná SNS. Nezaradený poslanec Tomáš Taraba v statuse na sociálnej sieti vyslovuje obavu, aby sa z dobrej veci... Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik