Nemecký minister zahraničia Maas: Neexistuje rozumná alternatíva k dialógu Rusko - USA
27 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas vyhlásil, že neexistuje rozumná alternatíva k dialógu medzi Ruskom a USA. vyjadrenia šéfa nemeckej diplomacie odzneli na online konferencii Nemeckej atlantickej spoločnosti, informuje tass.com.

Mass privítal nedávnu ponuku USA uskutočniť summit s Ruskom. Úsilie viesť dialóg s Ruskom podľa neho pomôže urovnať svetové konflikty.

"Toto je cesta, po akej ideme v EÚ. Verím, že k tomu neexistuje rozumná alternatív," povedal Maas. Priamy dialóg medzi Ruskom a USA označil za "veľmi užitočný" nielen pre bilaterálne vzťahy. "Bude to pozitívna udalosť" pre celý svet, zdôraznil.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že stretnutie prezidentov Vladimíra Putina a Joea Bidena je naplánované na leto. Nie je však určený ani presný dátum, ani miesto konania rokovaní. Putin a Biden mali 13. apríla telefonický rozhovor. Biely dom oznámil, že Biden nahodil myšlienku uskutočniť summit v tretej krajine niekedy v najbližších mesiacoch. Neskôr Biden spresnil, že navrhol Putinovi stretnutie v Európe.

Diskriminácia očkovaných a neočkovaných. Nelegitímny zásah do základných práv
Pravicový politik SPD Johannes Fechner varuje pred diskrimináciou očkovaných a neočkovaných, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová