Nový test na koronavírus za 40 sekúnd. Politici ho však ignorujú
25 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nový 40-sekundový (!) test na koronavírus môže umožniť „otváranie“ a návrat do normálu. Politici ho ale ignorujú


Spoľahlivý, rýchly a cenovo výhodný test na COVID-19, ktorý zaručuje skoro neobmedzené otváranie ekonomiky a takmer normálny život? Taký existuje, tvrdí výrobca testu ThEA. Schválený bol v celej Európe už pred niekoľkými týždňami, informuje epochtimes.de.

Podľa popisu výrobcu predstavuje ThEA (TeraHertz Express Analyzer) od spoločnosti RAM Global systém rýchlej detekcie COVIDu-19 a jeho mutácií. Vďaka svojim mnohým výhodám sľubuje, že vráti spoločenský život do normálu. Nemeckí politici ale záujem oň nemajú, píše „Merkur“ .
Výsledok už za 40 sekúnd

Na rozdiel od štátom podporovaného testu Aiwanger od spoločnosti GNA Biosolutions, ktorý nedávno miliónmi podporilo bavorské ministerstvo hospodárstva, test ThEA  trvá iba 40 sekúnd (!), kým sú výsledky  k dispozícii, pritom test Aiwanger potrebuje na to takmer hodinu.

Covid-pasy v Európskej únii (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Iveta Machová

Veľmi jednoduchý, bez prítomnosti zdravotníka

Použitie testu ThEA si nevyžaduje prítomnosť zdravotníckeho personálu a je veľmi jednoduchý: Pacient si odoberie vzorku sliny senzorovou tyčinkou. Tá sa položí na čip, ktorý sa následne vloží do „odčítavacieho“ zaradenia. Po 40 sekundách sa výsledok zobrazí červeným, alebo zeleným svetlom. Testovaná osoba bez čakania dostane výsledok vo forme digitálneho certifikátu na svoj mobilný telefón.
Rýchle použitie na štadiónoch, v divadlách, na letiskách, klinikách, v reštauráciách, hoteloch či obchodoch

Túto rýchlu a bezbolestnú metódu možno použiť v mnohých oblastiach, kde je potrebná rýchla analýza priamo na mieste, napríklad na štadiónoch, v divadlách, na letiskách, klinikách, v reštauráciách, hoteloch a v obchodoch. Denne možno takto urobiť až 5 000 testov a naraz vyhodnotiť až osem vzoriek. To padne vhod pri väčších udalostiach, pričom sa zabráni aj zoskupovaniu ľudí. Aiwangerov test to síce tiež  dokáže, ale trvá to desaťkrát dlhšie.

Biochemik Hostomský: Rúška vonku sú absurdné a sú len symbolom podriadenosti. „Nosiť to nebudem,“ odkázal
Aj v Čechách stále prebieha diskusia o nosení rúšok a respirátorov, rovnako ako na Slovensku. Kapacita vo svojom odbore, český biochemik Zdeněk Hostomský, krúti hlavou nad návrhmi českej obdoby našej pandemickej komisie. Jeden člen mu povedal, že... Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | Petra Demková


Test používajú už vo viacerých krajinách, napríklad v Izraeli, Českej republike a Dubaji. Podľa hovorcu spoločnosti Petra Groschupfa je už schválený aj v Nemecku. Záujem prejavili veľké spoločnosti ako TUI, Siemens, Lufthansa a rôzne bundesligové kluby.

Vďaka QR kódu, ktorý dostanú otestované osoby na mobil, odpadá aj dlhé čakanie pred obchodmi.
Väčšia spoľahlivosť než u PCR a iných testov

Spoľahlivosť a kvalita testu ThEA je  navyše lepšia ako u PCR a iných testov, tvrdia výrobcovia. Pri objeme objednávky jeden milión testov by boli náklady 18 eur na jeden test tiež nižšie ako náklady na test PCR.
Vstupenka do normálneho života

Vzhľadom na všetky tieto výhody by sa dal predpokladať aj veľký záujem nemeckých politikov, no opak je pravdou. Nepodporili ho ani  Markus Söder, ani Jens Spahn či Andreas Scheuer. Je to paradoxné, pretože tento test predstavuje vstupenku do normálneho života, dodáva epochtimes.de.

Šokujúce zistenie: Simulácia pandémie „SPARS-CoV“ v roku 2017 riešila aj únik vírusu z laboratória. Náhoda?
Univerzite Johna Hipkinsa sa ešte v roku 2017 v simulácii pandémie podaril „husársky kúsok“: Simulácia mala zarážajúco veľa podobností so súčasnou koronakrízou, – píše The Epoch Times. Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová