Prepojenie Kisku na výbuch v Česku? Podmanický kladie otázky
24 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Našou zemepisnou šírkou otriasa zistenie Čechov, že za výbuchom v muničnom sklade v obci Vrbětice v roku 2014 stáli ruskí agenti. Následné vyhostenie ruských diplomatov nie len z Česka, ale aj zo Slovenska určite nenechá Moskvu chladnou. No poslanca Jána Podmanického zaujal iný fakt. Našiel prepojenie so synom exprezidenta Kisku.


V tom istom čase, ako vybuchli Vrbětice, hrozilo aj zapálenie raketového paliva firmy Bochemie. Práve tam bol členom dozornej rady syn slovenského prezidenta Andreja Kisku, píše portál 1pluska.sk. A práve to zaujalo Podmanického.

“Je veľmi zaujímavé, že v informačnej smršti ohľadom českých Vrbětíc zostáva stále v úzadí informácia o mladom Andrejovi Kiskovi. Ten pôsobil v inkriminovanom čase vo firme Bochemia, v ktorej prevádzke sa udiali medializované výbuchy,” píše vo svojom statuse nezaradený poslanec parlamentu Ján Podmanický.

Hanbíme sa za slovenskú vládu a za jej nevraživosť voči Rusku, odkazuje Blaha do Moskvy
Slovensko, po vzoru Česka a na znak solidarity s ním, vyhostilo troch ruských diplomatov. Prirodzene, takýto „bezprecedentný“ krok nemohol zostať bez odozvy Ľuboša Blahu. Ten ruskému veľvyslancovi poslal ospravedlňujúci otvorený... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Podľa poslanca informácia o tom, že syn bývalého prezidenta Andreja Kisku pracoval vo firme spojenej s výbuchmi údajne zapríčinenými ruskou GRU, je nepochybne zaujímavá a stála by za hlbšiu investigatívu.
Médiá nereagovali

Podmanický je síce  momentálne nezaradený poslanec ale minulý rok odišiel zo strany Smer-SD. Takže jeho otázky na sieti sú smerované jednoznačne.

"Predstavme si aký humbuk by robili médiá, keby išlo napríklad o syna prezidenta Gašparoviča! Tiež by sme počuli od našich investigatívcov také ohlušujúce ticho?" pýta sa Podmanický.

Iza Bela: Nie je mysliteľné, aby menšie percento ľudí hovorilo za väčšinu národa
Slovensko od včera žije okrem iného i vyhostením troch ruských diplomatov, s čím súhlasili aj všetci traja najvyšší ústavní činitelia. Mnohí bežní ľudia ale nie. Patrí medzi nich aj Iza Bela, ktorá na svojom facebookovom profile píše prezidentke,... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


"Andrej Kiska bol v roku 2020 kandidátom kaviarne a ambasády na premiéra vlády SR. Čvirikajú o tom aj vrabce na streche. Holt, rybník im vypálil Igor z Trnavy. Každopádne, všetci vedia, že bývalý prezident mal nadpriemerne dobré vzťahy s USA, čo teraz nijako neriešim," konštatuje poslanec.

"Môže napríklad minister Korčok vylúčiť, že vehementné presadzovanie tzv. ruskej stopy nesúvisí len a len s tým, aby sa neupriamovala pozornosť na stopu vedúcu od Andreja Kisku niekde inde?" kladie ďalšiu otázku Podmanický.

Poslanec sa zamýšľa nad tým, že blízky rodinný príslušník nášho exprezidenta Andreja Kisku pôsobil vo firme, ktorá zabezpečovala zbrane pre Ukrajinu počas vojenského konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskom v roku 2014.

Tretia vlna pandémie nemusí prísť ani napriek uvoľňovaniu, tvrdí Cigániková
Najnovším hosťom diskusnej relácie TV JOJ Na hrane bola poslankyňa za SaS Jana Bittó Cigániková. Tá Slovákom odkázala, že situácia sa dá zvládnuť aj bez toho, aby nás postihla tretia vlna pandémie koronavírusu, informuje Nový... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Tibor Sipos

Zaujatý prezident?

"Môže Andrej Kiska vylúčiť, že ako prezident pri svojich stanoviskách proti Rusku nebol ovplyvnený podnikaním svojho syna? Môže Andrej Kiska garantovať občanom Slovenska, že počas vojenského konfliktu na ukrajinsko-ruskej hranici, rozhodoval ako prezident úplne autonómne a nezávisle?" pýta sa Podmanický.

A položil aj ďalšiu otázku: "Môže vtedajší prezident Andrej Kiska vylúčiť, že jeho ústretové postoje voči Ukrajine neboli motivované najmä snahou pomôcť podnikaniu svojho syna na Ukrajine?"