Na Instagrame je nový influencer! Stránku si založila britská špionážna agentúra MI5
24 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Britská špionážna agentúra MI5 je už aj na Instagrame a sľubuje, že predvedie „tajomstvo úspešného špehovania“ a preukáže, ako „zvážiť všetky uhly pohľadu“. V počte sledovateľov už porazila svoju sesterskú službu GCHQ, informuje portál RT.




Iba za päť hodín od vytvorenia prvého príspevku má oficiálny účet MI5 už 30 000 sledovateľov. Britská kontrarozviedka chce byť asi v svetle reflektorov ako za čias Jamesa Bonda.

MI6 v sieti bohužiaľ absentuje, ale britská signálna spravodajská agentúra GCHQ sa k Instagramu pripojila v októbri 2018. No zatiaľ má iba 24 300 sledovateľov.

Britskí špióni budú musieť tvrdo pracovať, aby konkurovali svojim bratrancom za veľkou mlákou. Odkedy CIA vstúpila do siete v roku 2019, prilákala si publikum s 350 000 sledovateľmi.

Kyjev požaduje od EÚ nehoráznosť! Moskva to považuje za vyhlásenie vojny
23 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Špióni povzbudzujú: Sledujte nás

Prvý príspevok MI5 obsahuje fotografiu z nezvyčajného uhla jej londýnskeho ústredia a hovorí, že zvažovanie neortodoxných perspektív je „tajomstvom úspešného špehovania“. Dodáva: „Sledujte nás, keď otvárame dvere do Instagramu a poskytujeme vám exkluzívne pohľady na život vo vnútri MI5.“

Samozrejme, špionážne agentúry údajne nie sú na Instagrame kvôli produktom a starostlivosti o pleť zadarmo. Generálny riaditeľ MI5 Ken McCallum tvrdí, že chce podporiť otvorenejšiu spravodajskú organizáciu, ktorá drží krok s „čoraz otvorenejším a prepojenejším svetom“.

„Vďačíme verejnosti za to, že sa neustále snaží vzdelávať a zdokonaľovať v našom rýchlo sa meniacom svete. S technológiou postupujúcou neuveriteľnou rýchlosťou, by ješitnosť bola nebezpečná. A MI5 nemôže žiť vo svojej vlastnej bubline," píše sa v denníku Daily Telegraph.

Pobaltské krajiny na znak solidarity s Českom vyhostia ruských diplomatov
Estónsko, Lotyšsko a Litva v piatok oznámili, že vyhostia celkovo štyroch ruských diplomatov na znak solidarity s Českou republikou, ktorá má s Moskvou spor v súvislosti s výbuchom na svojom území. Informovala o tom tlačová agentúra... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | tasr

Chcete byť špiónom?

Účet umožní spoločnosti MI5 „osloviť priamo“ širšiu verejnosť, vyhľadať nových pracovníkov, externé odborné znalosti a „rozmanité perspektívy“.

Ľudia by nemali ignorovať agentúru ako zamestnávateľa „na základe vnímaných prekážok, ako sú sociálno-ekonomické zázemie, etnická príslušnosť, sexualita, pohlavie, zdravotné postihnutie alebo v ktorej časti krajiny sa náhodou narodili.“

"Takže sme tu. MI5 chce prilákať talenty. Dúfajme, že nebudeme robiť také chyby ako CIA, pokiaľ ide o Rusko. Koniec koncov, Moskva je pre Londýn najvyššou špionážnou hrozbou - alebo sa to tak hovorí už roky," uvádza agentúra vo svojom statuse.

Moskva obvinila Bratislavu z pseudosolidarity s Prahou: "Naša odpoveď príde čoskoro!"
23 | 04 | 2021 | Diana Zaťková