Ledecký „neverí“ na koronavírus. Mimovládka tvrdí, že je konšpirátor. Spevák sa bráni súdnou cestou
24 | 04 | 2021 I Petra Demková

Janek Ledecký s Ilonou Csákovou a Danom Hůlkom sa zaradil medzi známe osobnosti v Čechách, ktoré dlhodobo kritizujú hystériu okolo koronavírusu. Nepopierajú existenciu Covidu ale tvrdia, že politici a médiá nehovoria ľuďom pravdu. Mimovládka „Európske hodnoty“ ich označila za dezinformátorov a konšpirátorov. Speváci sa idú brániť súdnou cestou.  



Každý, kto nie je "svedok covidový", bude potrestaný

Neurobili nič iné, iba že povedali, že médiá a politici nehovoria vždy ohľadom koronavírusu pravdu. Rovnako si myslia, že situácia s Covidom nie je taká zlá, ako ju médiá prezentujú. Ledecký dokonca často poukazoval na nezrovnalosti medzi rétorikou politikov a realitou na svojom profile Facebooku, cez oficiálne zverejnené čísla a grafy. „Debilné opatrenia nebudem dodržiavať“, povedal pred časom v rozhovore pre Reflex.

Uhrík: Vláda v tichosti chystá zákon, ktorý jej umožní obmedzovanie slobôd a zavedie vysoké tresty
Europoslanec Milan Uhrík varuje. Vláda podľa neho v tichosti pripravuje zákon, ktorý je umožní nariaďovať celoplošné zákazy a obmedzenia slobôd úplne bežne. Premiéra preto vyzýva, aby ľuďom povedal pravdu o plánoch po skončení núdzového stavu.... Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Michal Filek


Teraz sa bude hudobník Janek Ledecký právnou cestou brániť voči označeniu „dezinformátor“. Za toho ho pokladá Bezpečnostné centrum neziskovej organizácie Európske hodnoty. Informáciu priniesol portál idnes.cz. „V článku, ktorý zverejnil server Zoznam Správy, označila organizácia speváka za najväčšieho dezinformátora o koronavíruse medzi českými celebritami. Ďalšie miesta obsadili Landa, Csáková a Hůlka,“ píše sa na známom českom portáli idnes.
Budú sa brániť súdnou cestou

„Podávame oznámenie o možnom spáchaní priestupku, ale nebudeme to riešiť žalobou, oznámila spevákova hovorkyňa Radka K. Martiníková,“ informuje idnes ďalej.

Ledecký sa voči označeniam bráni: „Nikdy som nevytváral, ani nešíril žiadne dezinformácie. Vyslovil som len svoj názor na niektoré mediálne prezentácie týkajúce sa pandémie; a na chaotické, nesystémové, a hlavne nefunkčné opatrenia, ktoré naša vláda prijala a realizovala. Je to moje občianske stanovisko, o ktorom bolo možné viesť diskusiu alebo aj polemiku,“ napísal Ledecký v otvorenom liste zaslanom médiám.

Občan šiel na úrad bez respirátora - napadol ho samotný policajný prezident! VIDEO
Pán Jakub Z. sa chcel zúčastniť výberového konania v budove banskobystrickej Finančnej správy. Keďže nemal nasadený respirátor, prítomní zamestnanci sa ho pokúsili vykázať. Do roztržky sa znenazdajky zapojil úradujúci prezident Policajného zboru,... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný

Ledecký a "dezinformačné weby"

Neziskovka Bezpečnostné centrum - Európske hodnoty tvrdí, že Ledecký bol počas posledného roka najcitovanejšie českou celebritou na „českých dezinformačných weboch“. Na ďalšie miesta zaradili Daniela Landu, Ilonu Csákovú, aj Báru Basikovú.

„V čase, keď podľa prieskumu agentúry STEM, z marca 2021, až 40% slovenskej populácie verí konšpiráciám o pandémii, považujeme za potrebné na toto nezodpovedné správanie verejne činných osôb, ako je práve pán Ledecký, upozorňovať," uviedla za Európske hodnoty Veronika Víchová.

Ako informuje idnes, Ledeckého tretí sektor kritizuje za príspevky na tému koronavírus na svojom Facebooku. Tie už medzičasom zmazal. V nich sa vyjadroval o pandémii ako o marketingovej kampani farmaceutických firiem, ktoré ľuďom chcú vnútiť najskôr testy a potom aj vakcíny. Dôvodom, prečo spomínané príspevky zmazal, nebolo to, že by sa od nich chcel dištancovať. Povedal, že tak urobil, pretože „hejteri“ začali vo veľkom napádať na sociálnych sieťach jeho rodinu.

To je šok! Ako u nás prechádzali zákony počas pandémie? Z brucha, z hlavy, no v zákone sa ocitli...
Pandémia koronavírusu zastihla svet nepripravený. Slovensko je len jedna z množstva krajín, ktoré sa radšej učili na vlastných chybách a nebrali si poučenie z minulosti. Čo však lockdowny a krízové stavy umožnili? Absolútne voľnú ruku niektorým ... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Diana Zaťková