Fanatická rusofóbia ako oficiálna doktrína súčasnej vlády
23 | 04 | 2021 I René Skalný

Slovensko nemalo vo svojich novodobých dejinách nikdy horšie vzťahy s Ruskom, ako je tomu dnes. Koalícia sa netají tým, že Ruskú federáciu považuje priamo za nepriateľský štát a naši predstavitelia si nenechajú ujsť žiadnu príležitosť, aby to mohli zdôrazniť. V čí prospech? 


"Všetka česť! I to je dôvod, prečo budem stáť za touto koalíciou ako LEPŠOU alternatívou pre Slovensko ako čokoľvek, čo tu za ostatné desaťročie bolo a čo by mohlo prísť..." reagoval dnes poslanec OKS, Peter Osuský na správu o vyhostení troch ruských diplomatov z územia Slovenska.



A to je len jeden príklad z mnohých, kedy sa ukazuje mentálny svet fanatických rusofóbov v jeho plnej nahote. Pánovi Osuskému a jemu podobným neprekáža devalvácia toho, čo sme kedysi nazývali politikou na primitívnu hru partie neschopných plagiátorov.

Rovnako mu nevadí v podstate riadená likvidácia našich malých a stredných podnikov - nezmyselnými opatreniami vlády. Takisto denodenné porušovanie občianskych práv a rozvrat právneho štátu v priamom prenose ho ako voleného zástupcu občanov necháva chladným.

Slovenská republika vyhostí troch ruských diplomatov.
Opustiť územie SR musia traja ruskí diplomati do siedmich dní. Slovensko tak reaguje na udalosti v Českej republike. Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Jedinou agendou rusofóbov je totiž spravidla len slepá nenávisť. Žiaľ, zastúpenie týchto radikálov na čele štátu nebolo nikdy väčšie. Ako prehlásil známy český sociológ Petr Hampl vo vzťahu k aktuálnej politike českej vlády, pričom jeho myšlienka sa dá (s menšou obmenou) uplatniť aj v našej situácii:

"Na súčasnej "studenej vojne" s Ruskom je najhoršie, že slovenská vláda ani nechce vyhrať.

Vyhrať totiž znamená dosiahnuť nejaký cieľ - získať určité územie, dojednať zľavy na dodávku plynu, donútiť protistranu, aby zastavila nejaké aktivity.

"Slovenská" strana (alebo skôr sily v súčasnosti konajúce v mene Slovenska), ale žiadny cieľ nemajú. Vlastne sa ani nesnažia Rusko nejako poškodiť. Jednajú tak, aby vznikli čo najväčšie škody obyvateľom Slovenskej republiky."

Zemana obviňujú z vlastizrady, Pražský hrad zafarbil hanlivý nápis!
Zdá sa, že kauza výbuchu munície v českej obce Vrbětice má dohru. Skupinka neznámych páchateľov v noci z pondelka na utorok premietala na sídlo českého prezidenta obrovský nápis "velezrada". Doposiaľ anonymné hnutie "Zastavme velezradu" žiada, aby... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | René Skalný