Bránik: Ako je možné, že Slovensko má zo 16-tisíc vojakov odrazu takmer 88-tisíc?
23 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Nad neuveriteľnými číslami vojakov našej armády sa vo svojom statuse na sociálnej sieti zamýšľa aj známy bloger a analytik Radovan Bránik. Ani jemu nejde do hlavy, ako mohli narásť ich počty o takmer 72-tisíc!


Na skutočnosť, že sa naši politici hrajú s číslami ako sa im to hodí sme si už zvykli. Ale navýšiť počet vojakov zo 16-tisíc na takmer 88-tisíc je predsa len silná káva. Táto hra čísiel so zrejme „nakolonovanými“ vojakmi neunikla ani nášmu známemu analytikovi Radovanovi Bránikovi, ktorý reaguje na status poslankyne Národnej rady za OĽaNO Zity Pleštinskej.
Kvapka za kvapkou, blbosť za blbosťou, pekne pomaly nasierať ľudí

„Je už nepochybné, že Covid-19 nie je len respiračné ochorenie, ale zjavne významne zasahuje aj kognitívne funkcie mozgu?“ píše hneď v úvode svojho statusu Bránik a vzápätí konkretizuje: „Ozbrojené sily Slovenskej republiky mali k dispozícii 15 996 príslušníkov ozbrojených síl a 3 967 civilných zamestnancov, 22 tankov, 675 BVP, 153 delostreleckých systémov. Ešte toť nedávno.“



„Zrejme sa v téme vôbec neorientujem, ako mi nedávno vytkol istý minister, takže ma opravte, ak mi niečo uniklo; kedy stihli zo 16 tisíc vojakov naše Ozbrojené sily narásť na takmer 88 tisíc? Kde vzala pani poslankyňa viac než 60 tisíc nových vojakov?“ pýta sa Bránik. „Kvapka za kvapkou, blbosť za blbosťou, pekne pomaly nasierať ľudí svojou nekompetentnosťou, neschopnosťou domyslieť úplne základné veci aj len v blbom statuse; ale máme slepo veriť, že zákony budú robiť úplne bez chyby,“ končí svoj status Rado Bránik.

Bránik: „Ľudia sú pre vás iba čísla!" Sú to príbehy do vyšinutých statusov politikov, čo zachraňujú svet
Bránik adresoval Naďovi tvrdé slová, nešetril ani Matoviča: „Ako s tým môžeš žiť, Jaro?“ Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič