Ľuboš Blaha: Na Slovensku nebudeme skákať tak, ako chcú západné tajné služby
20 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kauza vyhostenia ruských „diplomatov“ z Českej republiky stále rezonuje v mysli podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu, ktorý sa jej opäť venuje vo svojom statuse na sociálnej sieti.


Ľuboš Blaha je známy svojou náklonnosťou k Rusku. Preto mu je všetko protiruské hodné odporu. Presne tak, ako sa to deje teraz, keď Česi po siedmich rokoch akože ukončili vyšetrovanie výbuchu v muničnom sklade vo Vrběticích na Morave. Výsledkom bolo, že za ním stojí dvojica ruských agentov. Podľa Blahu je minimálne zvláštne, že sa tak stalo teraz. Keď eskaluje napätie na ukrajinsko-ruských hraniciach, kde sa presunuli desiatky tisíc vojakov NATO a USA.
Prezidentka Zuzana Čaputová nikdy nevynechá príležitosť kopnúť si do Ruska

„Ak má niekto pocit, že keď chce prejaviť solidaritu s Českom, tak musí kopať do Ruska, tak mám preňho studenú sprchu: väčšia hlúposť asi neexistuje,“ píše hneď v úvode Blaha. Vraj mu píšu jeho českí kamaráti, ktorí sú zhrození z americkej propagandy o Vrchěticích. „Chcú mať s Ruskom dobré vzťahy a odmietajú byť zámienkou pre agresiu USA či NATO. Český národ nestojí proti Rusku, len českí rusofóbi, liberálne médiá a americké spravodajské služby - a to je sakramentský rozdiel. Slovania držia spolu a nenechajú sa rozoštvávať západnými tajnými službami,“ hrdo oznamuje podpredseda Smeru-SD v statuse. Priznáva, že ho osobne by zaujímalo, či americká veľvyslankyňa už v piatok, keď rozdávala pokyny premiérovi Hegerovi, požadovala aj jeho bezpodmienečnú kapituláciu pred zdravým rozumom v prípade Vrchětíc.

„Podľa Hegerovej submisívnej reakcie to vyzerá, že áno,“ myslí si Blaha. Podľa neho išlo zjavne o dlhodobo pripravovanú propagandistickú kampaň vytvoriť zo 7 rokov starej kauzy, ktorú už v roku 2014 sami Česi uzavreli ako nešťastnú náhodu, zámienku pre eskaláciu s Ruskom. Poslúžili k tomu mali aj „americkí panáčikovia na Slovensku. Všetci tí uvrieskaní Naďovia, Korčokovia a Valáškovia.“ Smerák nevynechal ani prezidentku Čaputovú, ktorá, podľa neho, stojí v šíku prvá a nikdy nevynechá príležitosť kopnúť si do Ruska. „Škoda, že pre Slovákov nikdy nepohne ani prstom, zato všetky želania americkej ambasády plní do bodky,“ píše sklamane Blaha.

Blaha: Vojská NATO sa rútia k Rusku a zrazu sa rieši výbuch spred siedmich rokov v ČR
Česko dnes žije vyhostením 18 ruských diplomatov. Spája ich s výbuchom v muničných skladoch na Morave. Brániť Rusov sa v statuse na sociálnej sieti rozhodol aj poslanec Smeru Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik ml

V zbrojárskom biznise vo Vrběticích bol namočený aj syn ex-prezidenta Kisku

Podľa podpredsedu Smeru-SD v skutočnosti neexistuje žiaden dôkaz, že by mali Rusi niečo spoločné s výbuchom vo Vrběticích. Ruská strana to celé popiera a celkom jasne ukazuje, že ide o americkú propagandu. „Pre Slovensko je zaujímavé jedine to, že v zbrojárskom biznise, ktorý sa odohrával vo Vrběticích, bol namočený aj syn ex-prezidenta Andreja Kisku. Ešte raz - Kiskovci namočení vo vojenských kšeftoch! A to je riadna šleha, pretože v kauze sa spomínajú nejakí bulharskí obchodníci so zbraňami. A špinavé obchody pre ukrajinských banderovcov či sýrskych džihádistov. Myslím, že toto by malo zaujímať slovenské médiá, nie protiruské konšpiračné teórie,“ obracia Blaha pozornosť iným smerom. Podľa neho výsledkom celej tejto účelovej protiruskej kampane pre Česko bude to, že to zbytočne zruinuje ich vzťahy s Ruskom, na čo doplatia predovšetkým Česi.



„My na Slovensku musíme byť múdrejší. Ukážme Ruskej federácii, že nenabehneme na vlnu nenávisti. Chceme mať priateľské vzťahy a nebudeme skákať tak, ako chcú západné tajné služby,“ vyzýva Blaha. Za príklad dáva svojho straníckeho šéfa Fica, ktorý povedal: „Prestaňme slepo obviňovať Ruskú federáciu a prestaňme sa podhadzovať západným mocnostiam.“

A práve pre takéto pevné a principiálne postoje Robert Fico podľa Ľuboša Blahu vo všetkých posledných prieskumoch rastie. „Nikdy nebudeme taktizovať ani pri testoch, ani pri ničom inom. Odmietame pravicovú politiku koaličných strán, odmietame povinné testovanie, odmietame liberálnu agendu. Budeme bojovať za ľudí, za Slovensko a za mier,“ píše na záver svojho statusu Ľuboš Blaha, ktorý si, na zdôraznenie svojich slov, obliekol jeho obľúbené tričko a obľúbenú mikinu.

Slováci nikdy nepozdvihnú zbraň proti Rusom! Nikdy! Tvrdí Ľuboš Blaha (VIDEO)
Nálady proti Ruskej federácii vystupňovali aj pre zistenia českej strany ohľadom výbuchu v muničnom sklade a následnom vyhostení 18-tich ruských „diplomatov“. Naše kroky proti Rusku však stále odmieta podpredseda Smeru-SD Ľuboš... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik