"To nie je vojnová zóna, ale vlaková stanica v Nitre," komentuje desivú fotku Slotov syn
17 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Práve sa nepozeráte na fotografie z vojnovej zóny, ale z vlakovej stanice v Nitre. Už niekoľko mesiacov sa po našej krajine intenzívne presúvajú vojská zo západu na východ. Tento vlak patril k rovnakým presunom vojsk, naložený technikou, na ktorej obsluhu naše ozbrojené zložky ani len nemajú kapacitu." Citát Pavol Slota


"Preto je na mieste otázka, prečo sa tieto presuny dejú a čo je ich cieľom?" Pýta sa na sociálnej sieti politik Pavol Slota.

Obrázok - reprofoto FB (@Pavol Slota)

Slovensko ako vojnový zákop?

Žijeme v slobodnej krajine. Naši politici vrátane ministra obrany majú mandát z našej vôle. A tak máme právo vedieť, či Severoatlantická aliancia využíva Slovensko ako svoje tylo (logistické centrum a tým pádom aj možný terč odvety odhliadnuc od letiska Sliač) v prípadnom konflikte s Ruskom. A či tieto presuny znamenajú, že sa na takýto konflikt chystáme. Alebo či sme sa opäť stali niekomu mostom pri napĺňaní jeho expanzívnych plánov.
Sú rovnakí ako Tiso a Tuka

"Chcem len kompetentným pripomenúť, že na Slovensku sa nachádza sieť ciest z druhej svetovej vojny, aj vtedy sme sa stali mostom medzi východom a západom. A dnes paradoxne tí, ktorí odsudzujú prvý Slovenský štát, robia rovnakú zahraničnú politiku ako Tiso a Tuka.

"Takisto chcem pripomenúť, že sme sa v deväťdesiatych rokoch stali mostom pri bombardovaní Juhoslávie a opäť v tejto akcii mali prsty politici z rovnakého súdka, ako tí, ktorí nám dnes vládnu."
Náš vojnový podiel

"Priatelia, záverom chcem len dodať, že sa vo mne búri každá bunka pri správach z Donbasu. A vedomí, že sa na vyostrovaní situácie podieľajú hlavne predstavitelia našej slávnej koaličnej štvorky. Spolu s mimoparlamentnými progresívcami a tým pádom aj Slovensko ako také. Máme potenciál byť krajinou, ktorá bude mediátorom v sporoch Ruska a západu, pretože máme k obom blízko a je len na nás, či tento potenciál využijeme. " Konštatuje na sociálnej sieti Pavol Slota.

(Medzititulky red. HD.)

Nech je pre našich vojnových štváčov mementom Gruzínsko - varuje Pavol Slota pred opakovaním chýb v súvislosti s Ukrajinou
"Už niekoľko týždňov pozorujeme zvýšenú intenzitu presunov vojenskej techniky Severoatlantickej aliancie po Slovensku a strednej Európe. Oficiálne kanály uvádzajú, že ide o presuny vojenskej techniky v rámci Slovenska. Celá táto rošáda však dostáva... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Ivan Brožík