Pozrite sa, akí pozbieranci idú bojovať s Ruskom. Prehnitá ukrajinská armáda, šokuje Ukrajinec (VIDEO)
16 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Situácia na Ukrajine a najmä na jej hraniciach s Ruskom je stále nejasná. Na to, čo sa deje u našich východných susedov nemajú jasný názor ani samotní Ukrajinci. Niektorí to však vedia úplne presne.


Ešte stále sa nájdu ľudia, aj v samotnej Ukrajine, ktorí tvrdia nielen to, že Krym patril Rusku, že Ukrajine ho daroval Chruščov, ale aj to, že po rozpade Sovietskeho zväzu iba z vôle Ukrajincov vznikla samostatná Ukrajina. Na vzniku Ukrajinskej republiky má po prevrate v cárskom Rusku zásluhu aj Vladimír Iljič Lenin. „Zapredané média a niektorí Ukrajinci sa úplne podlizujú Američanom. Pozrite sa, akí pozbieranci idú bojovať s Ruskom. Prehnitá ukrajinská armáda, tak čo chcete?“ hovorí muž, ktorého zastavila reportérka na ulici.



„Ja som prisahal Sovietskemu zväzu a keďže taký štát už nie je, u mňa nie je ukrajinský štát. Sú to len bábky amerických oblbovačov, ktorí rozoštvávajú Slovanov. Ich cieľ je, aby sme brat brata pozabíjali. Vďaka takým ako ste vy (novinári) sa im to darí uskutočňovať,“ dodáva ešte muž, ktorý nie je zjavne naklonený krokom, aké robia niektorí ukrajinskí politici vrátane prezidenta Volodymyra Zelenského.

Ukrajina sa spolu s NATO pripravujú na vojnu o Krym
V máji a júni má NATO v pláne uskutočniť najväčšie manévre od studenej vojny - Defender Europe 2021. Počas cvičení plánujú vypracovať obranné a útočné akcie vo východnej Európe a pobaltských krajinách. Z partnerských krajín sú aktívne zapojené... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Diana Zaťková