Komisia uzavrela prípad Lučanského. Radačovský, zástupca rodiny, reaguje!
16 | 04 | 2021 I Petra Demková

Miroslav Radačovský, zástupca rodiny zosnulého generála Lučanského, na sociálnej sieti zareagoval na závery Kolíkovej komisie. „Nie je prípustné, aby politické komisie rozhodovali o tom, či sa stal alebo nestal trestný čin. Kto ho spáchal alebo kto ho nespáchal,“ napísal europoslanec.


„Ako splnomocnenému zástupcovi poškodenej rodiny Lučanských bolo mi dnes umožnené zúčastniť sa zasadnutia kontrolnej komisie zriadenej ministerstvom spravodlivosti SR, a to ako nečlenovi tejto komisie,“ informuje Radačovský.

Kolíkovej komisia si odhlasovala samovraždu gen. Lučanského. Saková a Kotleba boli proti
16 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová

Požiadal o prerušenie komisie

„Pred záverečným hlasovaním o schválení hodnotiacej správy som požiadal túto politickú komisiu (a nemyslím to hanlivo), aby prerušila konanie komisie do právoplatného skončenia vyšetrovania vedeného orgánmi činnými v trestnom konaní. Zdôvodnil som to tým, že komisia nemá právomoc vykonávať úkony trestného konania, vypočúvať svedkov a podobne. A tiež nie je kompetentná hodnotiť, akým spôsobom a za akých okolností došlo k poškodeniu na zdraví gen. Lučanského a k jeho smrti,“ píše Radačovský.
Odmietnutý návrh

„A zároveň som to zdôvodnil tým, že je spoločensky a pre verejnú mienku nežiadúce, aby na jednej strane tu boli závery politickej komisie, ktorú si občania a predovšetkým niektoré médiá môžu vysvetliť tzv. po svojom, a presviedčať iných, že pán Lučanský si ublížil na zdraví sám. Prípadne, že spáchal samovraždu,“ vysvetľuje europoslanec.

Upozorňuje totiž na to, že na druhej strane závery zákonného vyšetrovania môžu byť iné. Radačovského návrh bol však odmietnutý. „Komisia v záverečnom hlasovaní až na troch jej členov záverečnú hodnotiacu správu schválila,“ informuje ďalej.

„Vzhľadom na túto skutočnosť som potom nepovažoval ani za potrebné zúčastniť sa záverečnej tlačovej besedy,“ prekvapuje Radačovský.

Radačovský: Ako je možné, že denník SME a Kotleba vedeli niečo, čo ja ani Lučanskí nie?
Na zaujímavé okolnosti zverejnenia záverečnej správy o mimoriadnej udalosti v prešovskej väznici v súvislosti so samovraždou Milana Lučanského upozornil v maile šéfa kontrolnej komisie právny zástupca rodiny Miroslav Radačovský. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Správa je pekná a v peknom obale, ale...

„Nie je predsa prípustné, aby politické komisie rozhodovali o tom, či sa stal alebo nestal trestný čin. Kto ho spáchal alebo kto ho nespáchal a pod. Pokiaľ by naša spoločnosť dospela k takémuto záveru, tak potom by systém vyšetrovania akýchkoľvek trestných činov vyzeral asi takto: orgány činné v prípravnom konaní pod dozorom prokurátora, okresný súd, krajský súd, najvyšší súd, Ústavný súd SR a nad tým všetkým akási politická komisia, prípadne mainstreamové médiá,“ ozrejmuje svoj nesúhlas Radačovský.

„Preto, pokiaľ sa mám vyjadriť k záverečnej správe tejto komisie, ta asi toľko: Je pekná, úhľadne napísaná bez pravopisných chýb, v peknom obale, len mi tam chýba v úvode: ´V mene Slovenskej republiky´ a v závere poučenie o opravnom prostriedku,“ končí príspevok JUDr. Miroslav Radačovský.

Mafián Černák reaguje na politickú reláciu RTVS, aj na závery komisie v kauze Lučanský
Najznámejší slovenský väzeň je stále v obraze! Napriek base sleduje dianie a pohotovo naň reaguje cez profil na sociálnej sieti. V nedeľu sa ukázalo, že Černák stále nedokáže prekonať osobné animozity voči generálovi Lučanskému. Vyjadril sa aj k... Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Petra Demková