Škandál na Devíne: Krajčího testy za 35 miliónov sú nanič, zúri moderátor
15 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Testovanie na bratislavskom Devíne dopadlo veľkým zlyhaním. Jej výsledky totiž ukázali viac ako 8% pozitívnych zo všetkých testovaných, teda 29 ľudí. Ako sa však ukázalo, testy boli chybné, informuje Bratisalva24.


Ako testovanie na Devíne prebiehalo, opísal hudobník a moderátor Peter Novák alias Šarkan. „V sobotu sme mali 29 pozitívnych, vyše 8% z testovaných. Keďže už dlhšiu dobu Devín máva nulu a víkendoví pozitívne testovaní boli bez príznakov, mnohí kypriaci energiou po sobotnom športe, bolo to podozrivé. Telefonáty známym, susedom, do práce, že pozor som pozitívny/a. Karantény, rušenie pracovných aj iných aktivít. A samozrejme Strach,“ opísal ťažkosti spôsobené chybnými testami.

Kritikou nešetril najmä v súvislosti s exministrom zdravotníctva Marekom Krajčím. „Prvýkrát sa začalo testovať novými "Krajčího” testami za 35miliónov eur. Zatiaľ čo iné mestské časti hlásia extrémny, až nelogický pokles pozitívnych, u nás sa rozbalila krabica s inou chybou. Okrem toho, že sa exminister “pomýlil” a kúpil iné testy, ako bolo plánovane, tieto zjavne nespoľahlivé testy budú najbližších veľa týždňov (veď ich treba minúť, nie?) posielať do obehu falošne negatívnych a vlastne vystavovať všetkých ľudí nebezpečenstvu, rovnako budú v nespravodlivej karanténe držať násobky falošne pozitívnych. Mimochodom, testovanie nás zatiaľ stálo 400 miliónov,“ zúril.

K tejto záležitosi sa vyjadrila aj starostka Devína. Tá po šokujúcom zistení začala podstupovať potrebné kroky. „Spojila som sa s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva, prerušili sme prevádzku materskej školy (2 rodičia boli totiž pozitívne testovaní), upozornila som na situáciu prevádzkovateľa našej základnej školy a požiadala som Mestskú políciu o posilnenie hliadok, nakoľko do Devína chodí "na výlety“ množstvo aj nedisciplinovaných ľudí, ktorí nemajú respirátory a nedodržiavajú odstupy," uviedla Ľubica Kolková pre vyššie uvedený portál.

Krajčí a Heger prichytení pri vášnivej debate v nočných hodinách: Čo riešili? (FOTO)
Fotograf Plus 7 dní zachytil bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) pri vášnivej debate so svojim straníkom a predsedom vlády Eduardom Hegerom v nočných hodinách. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Tibor Sipos