QAnon šokuje: Mala uviaznutá loď Evergreen na palube viezť aj deti na obchodovanie?
13 | 04 | 2021 I Gabriel Matta

QAnon tvrdí, že nákladnú kontajnerovú loď Evergreen, ktorá uviazla v Suezskom prieplave, mala používať aj Hillary Clintonová. Na prepravu detí s ktorými obchoduje. Informuje o tom spravodajský portál Newsweek.



Na palube až tisíc detí?

Priaznivci alternatívnych správ v skupine QAnon, označovanej za šíriteľa konšpiračných teórií, sa aktívne snažia odhaľovať zákulisie manipulovaných mainstreamových správ. Najnovšie zverejnili šokujúce informácie o tom, že uviaznutú loď Evergreen, ktorá blokovala Suezský prieplav, mala používať aj Hillary Clintonová na prepravu detí, s ktorými sa následne obchoduje. Podľa zverejnených informácií malo ísť o viac ako tisíc maloletých detí, ktoré sa nachádzali na palube nákladnej lode.
Krycie meno Evergreen

Niektorí prívrženci alternatívneho hnutia naznačujú, že 400 metrov dlhá loď Evergreen uviaznutá v Egypte sa používa na zneužívanie detí v mene skupiny pedofilov, ktorí ich kúpili do USA. Tvrdia zároveň, že deti, ktoré boli údajne držané v zajatí na tejto nákladnej lodi v kontajneroch, existujú a celá pravda bude odhalená svetu, aby dokázala tieto ich tvrdenia.

Za kybernetickým útokom na jadrovú elektráreň Natanz bol Izrael, tvrdia izraelské noviny
Izraelské spravodajské služby boli zodpovedné za nedeľňajší útok na iránsku jadrovú elektráreň Natanz. Došlo po ňom k výpadku elektrickej energie v distribučnej sieti. Tvrdia to izraelské médiá s odvolaním sa na nemenované zdroje, informuje portál... Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Lukáš Leca


S cieľom dospieť k tomuto divokému záveru priaznivci spoločnosti QAnon poukazujú aj na fakt, že Clintonovej bolo v časoch prezidentovania jej manžela Billa Clintona pridelené tajnou službou kódové označenie  „Evergreen“. Teda rovnako ako názov prevádzkovateľa tohto plavidla taiwanskej námornej spoločnosti s názvom Evergreen Marine Corporation.
H3RC ako Hillary Rodham Clinton?

Zároveň volacím znakom lode je H3RC, čo je podľa tvrdení "zainteresovaných" osôb rovnaké ako iniciály kandidáta na prezidenta z roku 2016.

V aplikácii šifrovaných správ Telegram účet QAnon s viac ako 106 000 predplatiteľmi napísal: „Suezský prieplav blokovaný obrovskou kontajnerovou loďou s názvom Evergreen. Doprava Evergreen je s najväčšou pravdepodobnosťou krytím obchodovania s ľuďmi na sex."

„HRC = Hillary Rodham Clinton. Evergreen = názov Hillaryho tajnej služby. Volací znak spoločnosti Evergreen: H3RC.“

Konšpirátor je každý, kto má vlastný názor, myslí si Banáš
"Konšpirátor je podľa mojej definície človek, ktorý používa rozum na hľadanie pravdy na rozdiel od tých, ktorí pravdu vlastnia. Konšpirátor používa rozum na premýšľanie a nielen na nekritické prijímanie autoritatívneho resp. väčšinového názoru",... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič

Tajomná osoba Q

Ďalší vplyvný stúpenec spoločnosti QAnon s viac ako 53 000 predplatiteľmi sociálnej siete „free speech“ Gab napísal: „Evergreen je meno tajnej služby HRC. Špekulovalo sa tiež o tom, že preprava Evergreenu je zásterkou obchodovania s ľuďmi."



Priaznivci QAnon často prichádzajú so šokujúcimi informáciami z pozadia svetového diania a tvrdia, že ich predpovedala záhadná postava známa ako „Q“.

Tajomná osoba „Q“ totiž podľa ich zdrojov roky nechávala na stránkach vývesiek tajomné správy, ktoré boli dešifrované, aby vytvorili základ stúpencov viery o sprisahaní . Patrí medzi ne najmä presvedčenie, že poprední demokrati a členovia hollywoodskej elity v USA sú pedofilmi, ktorí navyše údajne ešte aj jedia deti.
Skonal QAnon odchodom Trumpa?

Prvý z týchto takzvaných „Qdrops“ sa objavil na stanici 4chan v októbri 2017 s tvrdením, že Clintonová bude čoskoro uväznená. Počas nasledujúcich niekoľkých rokov sa objavili na internete tisíce ďalších príspevkov, často s použitím fráz, ktoré sa stali sloganmi QAnon.

Americká armáda sa chce rozmiestniť po celom svete (Leonid Savin)
Komentár Leonida Savina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Iveta Machová


Už mesiace však QAnon nezverejnil žiadne nové správy. Ich frekvencia sa výrazne spomalila potom, ako bývalý prezident Donald Trump , ktorý výrazne podporoval teórie QAnon, napokon kapituloval a priznal, že voľby prehral.
Q už v roku 2018 prorokoval kauzu Evergreen

QAnon však najnovšie tvrdí, že pokus o záchranu lode v Suezského prieplavu bol predpovedaný už oveľa skôr, pretože „Q“ ešte v apríli 2018 vo svojom príspevku spomenul názov Evergreen so slovami „kedy potrebujete inštalatéra?“

Ilustračná fotografia lode, ktorá sa plavila cez Suezský prieplav v Egypte 17. novembra 2019. Priaznivci spoločnosti QAnon tvrdia, že veľká nákladná loď, ktorá je momentálne uviaznutá v kanáli, obchoduje s deťmi.


Jeden z najviac zdieľaných obrázkov na Facebooku z dramatickej scény v Suezskom prieplave obsahoval titulok: „Evergreen Shipping Container. Human Trafficking by HRC.“ (Kontajnerová nákladná loď Evergreen. Obchodovanie s ľuďmi prostredníctvom HRC. prekl. red.)

Webová stránka Politfact na kontrolu faktov označila tieto tvrdenie za „nepravdivé“.

Lockdown ako experiment na ľuďoch: Západ dobrovoľne prijal model z čínskej komunistickej diktatúry!
Komentár Gregora Amelunga (The Epoch Times) Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová