Kamenický zo Smeru: Nielen Matovičovou bábkou, ale už aj Ezopom nazývajú Hegera
12 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Matovičovou bábkou nazývali novovymenovaného premiéra Eduarda Hegera mnohí už v čase, keď si s bývalým predsedom vlády vymenil pozíciu. Inak to nie je ani dnes. Už len za posledný týždeň sa o tom stihol presvedčiť nielen bývalý šéf parlamentu Andrej Danko, ale aj poslanec NR SR za Smer-SD Ladislav Kamenický, ktorý svoje znepokojenie zdieľal na Facebooku.

Ten ho po uplynulom víkende, keď si pozrel Eduarda Hegera hneď v dvoch televíznych reláciách, prirovnáva k starogréckemu bájkarovi. "Ezop bol starogrécky autor bájok. Patrí dodnes k najznámejším bájkarom. Začínam mať pocit, že na Slovensku nám vyrastá jeho silná konkurencia v podobe dnešného premiéra," podotkol.

„Tento víkend som počúval a pozeral dve relácie s Eduardom Hegerom. Sobotné dialógy a Na telo. Z Hegerových vystúpení je jasné, že je riadený Matovičom, ktorý robí všade hanbu, kde sa len pohne," nešetrí kritikou Kamenický.

Poslancovi prišli Hegerove vyjadrenia "trápne". „Musím však konštatovať, že relácie sa miestami už nedali počúvať a boli tam doslova trápne situácie. Rád reagujem na konkrétne fakty, ale musím povedať, že ani nedáva zmysel glosovať tieto dookola sa opakujúce a mnoho ráz nezrozumiteľné všeobecné frázy, výhovorky, sľuby a trápne pochvaly potenciálnych voličov na úvod každej relácie," dodal svoj postreh.



Nedávno sa o reálnosti pojmu "Matovičova bábka" presvedčil aj líder SNS Andrej Danko. Ten Hegerovi ponúkol pomoc s problémom v súvislosti s ruskou vakcínou Sputnik V, ktorú si od nás Rusi žiadajú späť. Tento problém však nešiel riešiť predseda vlády, minister zdravotníctva ani zahraničných vecí, ale minister financií Igor Matovič.

„Včera som písal SMS Eduardovi Hegerovi a ponúkol som mu pomoc pri riešení týchto problémov. Odpísal mi, že to bude tlmočiť Matovičovi. Snažím sa im pomôcť, ale s takýmto prístupom čoskoro s nami nebude obchodovať absolútne nikto,“ krútil hlavou Danko.

Hegerova prezývka "Matovičova bábka" naberá v posledných dňoch reálne rozmery
10 | 04 | 2021 | Tibor Sipos