Za to, čo vyviedol Matovič v Budapešti by mal byť potrestaný, myslí si národniar Hrnko
10 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Škandál, ktorý spravil Igor Matovič návštevou Budapešti bez zástupcu z našej diplomacie neunikol ani národniarovi Antonovi Hrnkovi, ktorý robí poradcu nášmu šéfovi parlamentu Borisovi Kollárovi.


Anton Hrnko sa vo svojom statuse na sociálnej sieti vyjadril rozhodne proti tomu, ako sa rozhodol riešiť v Budapešti náš minister financií ruskú vakcínu Sputnik V. Podľa Hrnka je to, čo spravil Igor Matovič v Budapešti je aj pre neho jednoducho neprijateľné a voči nemu by mali začať konať všetci traja naši najvyšší ústavní činitelia.
Bolo psou povinnosťou Matoviča zobrať na rokovania aj slovenského diplomata

„Išiel vraj rokovať s maďarským ministrom zahraničných vecí Szijjartóm a premiérom V. Orbanom o ruskej vakcíne Sputnik V. Avšak na rokovanie so sebou si nevzal nikoho kompetentného z oboru, ale predstaviteľa maďarskej iredentistickej politiky vo svojom hnutí Gy. Gyimesiho,“ píše hneď v úvode Hrnko na pripomenutie toho, čo sa vlastne u nášho južného suseda dialo. „O čom vlastne potom rokoval bývalý slovenský premiér s čelnými predstaviteľmi Maďarska, keď sa rokovaní nemohli zúčastniť zástupcovia slovenskej diplomacie?“ pýta sa Hrnko, podľa ktorého je predsa psou povinnosťou reprezentanta štátu zobrať si na rokovania s predstaviteľmi cudzej mocnosti zástupcu slovenskej diplomacie.

A to preto, aby bolo jasné, že pri rokovaniach s cudzou mocou sa bude rokovať v súlade so záujmami Slovenskej republiky. Odmietnutie účasti slovenskej diplomacie na rokovaní s partnerom, ktorý dlhodobo presadzuje svoje záujmy na slovenskom území v rozpore so slovenskými štátnymi záujmami a prizvanie si človeka, o ktorého lojalite k Slovenskej republike možno silno pochybovať, preto vytvára podľa národniara Antona Hrnka silné podozrenie, že rokovania neboli o vakcínach!

Bránik: Matovič sa ponáhľal do Budapešti, aby na vlastnú krajinu vygrcal aj ten zvyšok jedu, čo v ňom ostal po predchádzajúcom vylučovaní.
Rusofób Radovan Bránik dostal z nákupu Sputniku V a aktivít Matoviča v posledných dňoch doslova záchvat. Áno, časť jeho kritiky je oprávnená. Avšak nejde nevšimnúť si, že hlavný problém je komunikácia s Ruskom a Maďarskom. Matovič začal pre mnohých... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová

Za vyčíňanie Matoviča v Budapešti by mali začať konať zodpovedné orgány

„Maďarsko-slovenské vzťahy sú veľmi dôležitá súčasť slovenskej národnej politiky a Maďarsko sa niekoľkokrát postaralo o to, že Slováci a Slovensko sa dostali do problémov. Preto je na decimálnych váhach treba zvažovať každý krok, každé opatrenie, ktoré sa v nich prijme, aby sme sa nedostali opäť do problémov,“ konštatuje v statuse Hrnko.



„Dnešné, z hľadiska záujmov Slovenskej republiky doslova vyčíňanie I. Matoviča v Budapešti hádam už napĺňa skutkovú podstatu konania, aby začali zodpovedné orgány konať! Rozvrat Slovenskej republiky nemôže byť cenou za niečo, čo sa nám okamžite môže zdať užitočné!“ píše Hrnko, ktorého hnevá aj to, že Igor Matovič spochybnil zodpovedajúce orgány Slovenskej republiky v prospech orgánov cudzieho štátu. „A tu by už mala konať pani prezidentka, premiér vlády Slovenskej republiky i predseda parlamentu. Nedajme si rozvrátiť náš štát nezodpovedným konaním, nech sa deje pod akýmkoľvek heslom,“ dodáva na koniec svojho statusu poriadne nasrdený Anton Hrnko.

Dobrá voľba žiada hlavu Igora Matoviča a zároveň podáva podnet na jeho trestnoprávnu zodpovednosť!
Zvykne sa hovoriť „Za dobrotu na žobrotu“. Niečo podobné platí aj o Igorovi Matovičovi, na ktorého chce Dobrá voľba kvôli vakcíne Sputnik podať trestné oznámenie a žiada tiež jeho odvolanie z funkcie. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik