Dobrá voľba žiada hlavu Igora Matoviča a zároveň podáva podnet na jeho trestnoprávnu zodpovednosť!
09 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zvykne sa hovoriť „Za dobrotu na žobrotu“. Niečo podobné platí aj o Igorovi Matovičovi, na ktorého chce Dobrá voľba kvôli vakcíne Sputnik podať trestné oznámenie a žiada tiež jeho odvolanie z funkcie.


Igor Matovič bol hlavným strojcom dovozu ruskej neregistrovane vakcíny Sputnik V, ktorá sa nielen postarala, ale aj stará, na Slovensku o poriadny rozruch. Najskôr sa jej dovozom vyvolala mesiac dlhá vládna kríza, teraz, keď by sme ju mali vrátiť, sa pozornosť obracia na expremiéra Igora Matoviča. A to najmä preto, že mimoparlamentná strana Dobrá voľba vyzvala Generálnu prokuratúru a orgány činné v trestnom konaní, aby bezodkladne zaistili vzorky vakcíny Sputnik V, uvádza portál domov.sme.sk.

Vzorky by mohli byť použité ako dôkazový materiál a podrobené detailnému preskúmaniu. Predseda strany Tomáš Drucker v tlačovej správe uviedol, že Dobrá voľba podá podnet orgánom činným v trestnom konaní na preskúmanie nielen hmotnej, ale aj trestnoprávnej zodpovednosti Igora Matoviča. A práve preto je dôležité aby vzorky vakcíny ostali na Slovensku. Drucker zároveň vyzýva predsedu vlády Eduarda Hegera na odvolanie Igora Matoviča z funkcie ministra financií a podpredsedu vlády.

Škandál! Sputnik pôjde Maďarom a nám pokuta
Medzinárodná hanba, vrátenie vakcíny a ešte k tomu sankcie! S takou pompou dovezená vakcína Sputnik na Slovensko dosiaľ leží v skladoch. Dlho tam však nezostane. Rusi žiadajú o jej vrátenie a chcú vyvodzovať sankcie kvôli jej skúmaniu v slovenskom... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Diana Zaťková