Škandál: Ministerstvo vnútra prešetruje prezidenta hasičov v absolútnej tichosti. Bol pozitívny a ďalej sa stretával s ľuďmi!
10 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Na Ministerstve vnútra SR prešetrujú podnet týkajúci sa porušení karanténnych opatrení, ktorého sa mal dopusutiť prezident hasičov Pavol Mikulášek, informuje Nový Čas.

Prezident Mikulášek mal mať pozitívny výsledok testu na prítomnosť ochorenia COVID-19 a napriek tomu sa naďalej stretávať s ľuďmi, dokonca aj v práci. „Na ministerstve vnútra je podnet vo veci porušovania karantény prezidenta a v tichosti prebieha vyšetrovanie,“ uviedol zdroj Nového Času.

Túto informáciu potvrdilo aj prezídium hasičov. „Sekcia systemizácie a mzdovej politiky MV SR prijala v mesiaci marec podnet na prešetrenie, týkajúci sa domácej karantény prezidenta HaZZ. Z dôvodu tohto prešetrenia teda nemôžu byť na vaše otázky poskytnuté odpovede,“ uviedli.

Požiar v domove dôchodcov v obci Zemianske Kostoľany si vyžiadal dve obete
08 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Či sa Mikulášek skutočne dopustil takéhoto porušenia karantény, prešetruje rezort vnútra. Ten je však pod vedením ministra Romana Mikulca a práve ten vymenoval Mikuláška za prezidenta HaZZ. „Minister vnútra má vedomosť o tomto podnete a považuje ho za zbytočné vyrábanie problémov tam, kde nie sú,“ prezradila hovorkyňa rezortu vnútra Barbara Túrosová.

Mikulášek samotný taktiež tvrdenia o jeho porušení karanténnych opatrení odmieta. "V žiadnom prípade som karanténu neporušil, prosím, keď ste oslovili tlačový odbor, tak nech odpovie on. Táto vec je v šetrení a nie som v situácii, keď by som sa mohol k veci vyjadrovať,“ uviedol prezident HaZZ.

Zaujímavosťou však je, že Mikulášek bol jeden z funckionárov vyšších postavení, ktorí sa nechali zaočkovať proti COVID-19 už na konci decembra, aby "presvedčili ľudí, že ide bezpečnú látku". Rovnaké odôvodnenie použila i prezidentka Zuzana Čaputová. Kedy sa však Mikulášek nakazil a akého mesiaca sa podnet týka, zatiaľ nie je jasné. Je však známe, že ani po dvoch dávkach vakcíny človek nie je stopercentne imúnny voči novému typu koronavírusu.

Po COVID-e nás čaká ďalšia vlna umieraní, na chrípku a neliečené choroby, varuje profesor Flegr
Svet trápi nebezpečný koronavírus už takmer rok a pol, pričom za ten čas mu na celej planéte podľahlo približne dva a pol milióna ľudí. Čo nás však čaká ďalej? Na túto otázku sa pokúšal dať na sociálnej sieti odpoveď uznávaný český vedec evolučnej... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik