Ak cestujete do práce s MHD, pozor, na pondelok avizujú dopravné podniky štrajk!
10 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Zástupcovia zamestnancov dopravných podnikov v Bratislave, Košiciach a Prešove vyhlásili na pondelok (12. 4.) v čase od 08.00 do 09.00 h výstražný štrajk.


"Vozidlá MHD budú hodinu stáť na konečných zastávkach. Nebudú blokovať dopravu a spoje do nemocníc a škôl budú jazdiť." Informuje portál topky.sk.



Hrozí rušenie liniek

"Reálne hrozí rušenie liniek MHD, a tým pádom aj hromadné prepúšťanie," povedal predseda Základnej organizácie Integrovaného odborového zväzu Dopravný podnik Bratislava (DPB) Július Orbán. Citujú ho topky.sk.

Nové pokyny ÚVZ: Čo je potrebné dodržiavať na detských ihriskách, v knižniciach či MHD?
Úrad verjného zdravotníctva (ÚVZ) doplnil odporúčania a pokyny týkajúce sa detských ihrísk, verejných knižníc či hromadnej dopravy, informuje portál Interez. Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Tibor Sipos

Tri mestá

"Zástupcovia zamestnancov dopravných podnikov, ktoré prevádzkujú mestskú hromadnú dopravu v mestách Bratislava, Košice a Prešov vstúpili 23. marca do štrajkovej pohotovosti. Prevádzkovatelia MHD v mestách Bratislava, Košice, Prešov a Žilina vo februári upozornili, že situácia vo verejnej doprave je po januári kritická a bez pomoc"v Výpadok tržieb v dôsledku koronakrízy bol enormný".
Prešov štrajk "iba" podporí

"Zamestnanci Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP) sa v pondelok (12. 4.) zapoja len do takzvaného podporného štrajku. Vyjadria ním podporu kolegov z dopravných podnikov v Bratislave a Košiciach, ktorí v pondelok od 08.00 do 09.00 h vstúpia do výstražného štrajku."

"V pondelok budú všetky autobusy a trolejbusy prešovskej MHD označené stuhami vo farbách mesta Prešov. Zároveň na nich bude vylepený oznam s vysvetlením, prečo sa zamestnanci podniku pripájajú k štrajku." Uviedol to podľa webu topky.sk hovorca prešovskej samosprávy Vladimír Tomek.

(Medzititulky red. HD.)

Nastal Matovičov teror? Vodič MHD si chcel na konečnej pofajčiť, skončil v putách! (VIDEO)
Heslo „Pomáhať a chrániť“ si zrejme zle vysvetlili dvaja policajti, ktorí na konečnej zastávke MHD nezmyselne spacifikovali vodiča autobusu. Ten si chcel pritom počas prestávky len pofajčiť. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik