Matovič ešte aj zlyhania svojej vlády prezentuje ako svoj úspech a víťazstvo - bez možnosti klásť otázky
10 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Teraz to vyzerá tak, že podľa Matoviča bez Sputnika V čaká Slovensko katastrofa a beznádej až do roku 2030. Vyplýva to z jeho vyjadrení na dnešnom tlačovom vyhlásení bez možnosti klásť otázky. Hoci, novinárov pozýval na tlačovú konferenciu. Jedna lož hore-dole navyše však už nič nemení.


Viecepremiér a tieňový šéf vlády Igor Matovič počas vyhlásenia zavádzal (eufemizmus pre klamal) napríklad už tým, keď tvrdil, že nedostatok vakcín na Slovensku súvisí so Sputnikom. "Slovenská vláda pod vedením Igora Matoviča v priebehu novembra až februára nevyužila možnosť zazmluvniť všetky dávky schválených vakcín v Európskej únii, na ktoré mala nárok." Citát je pripomienka webu domov.sme.sk k tomuto tvrdeniu.
Lož č. 1

"Napríklad sme mohli získať do konca júna 3,13 milióna vakcín Pfizer a zazmluvnili sme iba 1,76 milióna, rovnako sme mohli získať 658-tisíc dávok vakcíny Johnson&Johnson a zazmluvnili sme 387-tisíc." Konštatuje citovaný web.

Inak povedané, vykašľali sme sa na možnosť kúpiť od únie asi dva milióny vakcín.

Zastavme korupciu vyzýva výbor NRSR, aby sa pýtal Matoviča na majetok. Podľa priznania je bezdomovec...
Nadácia Zastavme korupciu vyzýva Výbor Národnej rady (NR) SR pre nezlučiteľnosť funkcií, aby sa pýtal ministra financií a expremiéra Igora Matoviča (OĽANO) na jeho majetok. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | tasr

Obvyklá dávka mediálnej demagógie

Nechajme bokom pasáž, v ktorej sa portál domov.sme.sk zaoberá kvalitou, nekvalitou, spoľahlivosťou a nespoľahlivosťou vakcíny Sputnik. Zjavne v tom má viac jasno ako odborníci a celá vedecká obec. Na to sme u nás zvyknutí. Médiá vedia všetko a najmä to, čo musia hlásať.
Matovičovo hausnumero

"Dodávka týchto vakcín mala zrýchliť očkovanie o 40 percent do konca júna." Zaznelo na vyhlásení ministra pre všetko Igora Matoviča.

Podľa webu domov.sme.sk by to tak aj mohlo byť... "Áno, využitie 2 miliónov vakcín do konca júna by skutočne významne urýchlilo očkovanie na Slovensku. Ale Slovensko do konca júna malo možnosť získať viac ako 2 milióny schválených vakcín navyše oproti tomu, čo si skutočne objednalo."

"Navyše zo Sputnika V prišlo na Slovensko len 200-tisíc vakcín a ďalšie dodávky napriek tomu, že mali prísť do konca marca, nedorazili."

V konečnom dôsledku však dva milióny vakcín do júna Slovensko nedovezie, to je čistá utópia.

(Medzititulky red. HD.)

Profesionál Dmitriev musel s Matovičom zamiesť za pár minút, tvrdí Bošňák
Včera si bol náš minister financií v Moskve poklebetiť s Kirillom Dmitrievom o osude vakcíny Sputnik V, ktorá je na Slovensku. Presne s tým, s ktorým pred časom celý kontrakt na 2 milióny vakcín dohodol. Nielen, že vyjednal pokutu ale urobil aj... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Diana Zaťková