Zárobky a majetky politikov podľa priznania: Pozrite sa, čo vlastnia poslanci nášho parlamentu
09 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Poslanci si vedia za pôsobenie v štátnej funkcii privyrobiť slušné peniaze. Pozrite sa, aké majú slovenskí politici príjmy a aké majetky vlastnia podľa majetkového priznania z roku 2019, píše Nový Čas.

Za ľudí

Jana Žitňanská

tasr


Poslankyňa Žitňanská vlastní rodinný dom či dva byty v bratislavskej mestskej časti Staré mesto. V majetkovom priznaní uviedla i hypotéku a cenné papiere. Vo vlastníctve má i vozidlá ako Mitsubishi a Subaru.

Alexandra Pivková

Fb (Alexandra Pivková)


Pivková priznala príjem z roku 2019 vo výške 50 956 eur. Primátorka Lučenca vlastní dva rodinné domy a istý podiel má aj na lesnom pozemku a vodnej ploche v Tomášovciach. Taktiež priznala dva úvery.

Vladimíra Marcinková

tasr


Poslankyňa Marcinková je v Národnej rade SR v podstate stále krátku dobu. Podľa informácií Nového Času nepriznala žiadny príjem z verejnej funkcie. Vlastní byt v bratislavskej Petržalke a v Starom meste. Okrem toho priznala ovocný sklad, ktorý sa nachádza v Spišskom Hrhove.

Sme rodina

Monika Péter

FB (Monika Péter • Sme rodina)


Nulový zárobok priznala aj Monika Péter. Vlastní však rodinný dom v rakúskom Hainburgu a má aj podiel vo firme. Priznala až tri hypotéky.

Boris Kollár

FB (Boris Kollár)


Líder Sme rodina a šéf parlamentu Boris Kollár priznal zárobok za rok 2019 vo výške 38 460 eur. Jeho majetok sa skladá z dvoch domov a bytu v Starom meste, domu v Hubeniciach a aj v zahraničí vlastní nehnuteľnosti ako stavbu v Dubaji, dom na thajskom ostrove Koh Samui či chatu v Bergu. Okrem toho však priznal aj niekoľko cenných umeleckých diel, šperkov, podielov z podnikov, ale aj úver.

Hegerova ochranka si s ním nevie dať rady: Odmieta sa odsťahovať z panelákového bytu
Novovymenovaný predseda vlády Eduard Heger sa odmieta presťahovať zo 4-izbového bytu v bratislavskej Dúbravke. Akým spôsobom mu bude zabezpečená ochrana, zatiaľ Úrad na ochranu ústavných činiteľov nevie. Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Tibor Sipos


OĽaNO

Marek Krajčí

Facebook (Ministerstvo zdravotníctva SR)


Exminister zdravotníctva priznal príjem z výkonu verejnej funkcie vo výške 37 002 eur a iné zárobky vo výške 7 250 eur. Krajčí okrem poslaneckého a ministerského platu poberal aj príjem za pôsobenie v Národnom ústave srdcových chorôb, združení Kresťania v meste či v Nadácii dobrá budúcnosť a nádej. Okrem zlata vlastní tri byty a rodinný dom v Bratislave.

Milan Vetrák

Milan Vetrák. FOTO - TASR


Vetrák z hnutia OĽaNO síce priznal nulový zárobok z verejnej funkcie, vlastní však niekoľko pozemkov v Bratislave či vo Veľkom Rovnom. Okrem nich má i dva byty v Lamači, dva byty v Petržalke a dom v Piešťanoch či v Michalovej.

Jozef Pročko

FB (Jožo Pročko)


Jožo Pročko bol dlhoročným zabávačom v televízii, ale aj podnikateľom, čo sa odrazilo aj na jeho majetkoch. Vlastní totiž dva rodinné domy v Haliči, dva byty v bratislavskom Starom meste či ubytovacie priestory s fitnes centrom.

Hlas-SD

Ján Blcháč

tasr


Poslanec Hlasu a primátor Liptovského Mikuláša v roku 2019 priznal 58 339-eurový zárobok z výkonu verejnej funkcie a 6 240 z inej zárobkovej činnosti. Bývalý "smerák" vlastní rodinný dom vo svojom rodnom meste a rekreačnú chatu v Jamníku.

Peter Žiga

tasr


V roku 2019 Žiga zarobil 55 000 eur. Vlastní byt Košiciach i v Bratislave.

Denisa Saková

Denisa Saková - FOTO - TASR


O pár stoviek viac priznala Denisa Saková - konkrétnejšie 55 498 eur. Saková vlastní dom v Sládkovičove, dva byty v bratislavskom Ružinove, zbrane, šperky, vozidlo značky Toyota a cenné obrazy.

Peter Pellegrini

TASR - Michal Svítok


Expremiér Peter Pellegrini priznal 68 264-eurový zárobok za pôsobenie vo verejnej funkcii v roku 2019. Je známy tým, že si vzal hypotéku na bratislavský byt v lukratívnom komplexe Zuckermandel za 410-tisíc eur. Okrem toho má na krku i ďalšiu hypotéku z roku 2008.

Premiér Heger "upokojil" Slovákov: “Nie je dôvod na strach! Boh nás miluje všetkých rovnako…”
Premiér a bývalý minister Heger upokojil situáciu a poukázal na svoju vieru, že nie je dôvod na strach, pretože nás Boh miluje všetkých rovnako. Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Gabriel Matta


SaS

Alojz Baránik

sita


Poslanec SaS Alojz Baránik priznal príjem vo výške 36 468 eur. Zberateľ pozemkov vlastní desiatky lesných plôch, vodných plôch či ornú pôdu. Pozemky sa nachádzajú v Lakšárskej Novej Vsi, Borskom Svätom Jure či Žarnovici. Okrem toho priznal dva byty a nebytové priestory v bratislavskom Starom Meste.

Peter Osuský

Osusky
FB (Peter Osuský)


Z výkonu verejnej funkcie si Osuský privyrobil 38 202 eur a 4 247 mimo nej. Ide o poslanca, ktorý má jedno z najväčších portfólií pozemkov medzi kolegami v parlamente. Pod jeho majetok spadajú horárne, byt v Bratislave, chata v Demänovskej doline, sklad v Liptovskom Mikuláši. Má podiel i na desiatkach lesných pozemkov v Demänovskej doline, v Hybe či v spomínanom Liptovskom Mikuláši.

Smer-SD

Anton Stredák

Anton Stredák TASR


Poslanec NR SR za Smer Anton Stredák priznal zárobok vo výške 40 239 eur. Jeho majetkové pomery sú zaujímavé. Vlastní totiž tzv. byt č. 8, ktorý však pozostáva z bytov č. 9, 10, 11 a ďalší byt č. 12 v Nových Zámkoch. Tam má i rodinný dom a obchod. Okrem toho vlastní byt v chorvátskej Rogoznici, kde má aj stavebný pozemok spolu s domom a ďalší dom v Nitre.

Ján Richter

Ján Richter. Foto: SITA/Marko Erd


54 702-eurový zárobok za rok 2019 vo verejnej funkcii priznal exminister práce Ján Richter, ktorý vlastní  rodinný dom v Párovských Hájoch a zámočnícku dielňu v v Mojmírovciach.

Vladimír Baláž

Vladimír Baláž. FOTO TASR - Michal Svítok


Rekordman, ktorý zarobil mimo verejnej funkcie viac ako v nej, je Vadimír Baláž. Pôsobí ako lekár vo Fakultnej nemocnici F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici či na Slovenskej zdravotníckej univerzite. Okrem vozidiel značiek BMW či Range Rover vlastní rodinný dom v Obeckove, byt v Banskej Bystrici či pozemky v Slatine, Lackove a Litave. Za rok 2019 priznal 44 223-eurový zárobok mimo štátnej funckie a 36 468 eur z pôsobenia vo verejnej funkcii.

ĽSNS

Jozef Šimko

FB (Jozef Simko)


Primátor Rimavskej Soboty uviedol v majetkovom priznaní 55 580 eur zo štátneho platu i 6 240 z iných zárobkových činností. Vlastní dom v Rimavských Janovciach či chatu v Rimavskej Sobote.

Rastislav Schlosár

TASR - Radovan Stoklasa


Zaujímavosťou je, že mimo verejnej funkcie si Schlosár privyrobil 21- tisíc eur. Z výkonu verejnej funkcie priznal 36 468 eur. Vlastní dom v Bacúrove a byt v bratislavskej Petržalke. Ústredný tajomník ĽSNS priznal i dve hypotéky.

V čom býva Fico, Pellegrini či Matovič? Pozrite sa, ako si nažívajú slovenskí politici!
Našim politikom sa nebýva vôbec zle! Portál Plus jeden dní poodhalil, v čom býva prezidentka Čaputová či bývalí predsedovia vlády Robert Fico, Peter Pellegrini či Igor Matovič. Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Tibor Sipos